Békés megye felkészült: beszerezték az influenzaszezonra szükséges oltóanyagokat

HelloVidék   
  Megosztom
Békés megye felkészült: beszerezték az influenzaszezonra szükséges oltóanyagokat

Békés megyébe már megérkezett az idei influenzaszezonra szükséges oltóanyag. Mintegy 49 ezer adag térítésmentesen igényelhető vakcina áll rendelkezésre - írja a beol.hu.

Az elmúlt héten már megérkezett az első adag influenza elleni védőoltás, így a vakcinák beadását már ezen a héten elkezdődik. A páciensek ugyan folyamatosan jelentkeznek az oltóanyagokért, de annak érdekében, hogy minél többen védettséget szerezhessenek, értesítjük azokat, akik az elmúlt években már igényelték tőlük.

- mondta Dr. Ferenczi Attila békéscsabai háziorvos a portálnak. Emellett kitért arra is, hogy tapasztalatai szerint bár az elhúzódó meleg idő ezt még nem indokolja, mégis egyre többen keresik a vakcinákat az előző évekhez képest. Mint mondta, azért javasolja a védőoltást, mert a megelőzés még mindig sokkal hatékonyabb és egyszerűbb, mint egy kialakult betegség gyógyítása. Ráadásul az évenkénti beadatás azért fontos, mert folyamatosan változik az influenzavírus szerkezete, újabb és újabb törzsek jelennek meg, az oltóanyagot pedig mindig az aktuális törzs ellen állítják elő.

A betegség megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás, melynek beadatásával nem csak magunkat, de a környezetünket is megvédjük a megbetegedéstől. Fontos, hogy a védőoltást október-november tájékán érdemes beadatni, de a szezon végéig, májusig bármikor kérhető. Ahogy a szakember is kiemelte, bárki kérheti a háziorvosától a szezonális influenza elleni védőoltást. Azt viszont még érdemes tudni, hogy a védettség kialakulásához 10-14 nap szükséges.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

influenza

influenza elleni védőoltás

influenza szezon

háziorvos

oltottság

oltás