Mindenszentekkor is népszerű wellnessezés: erre számítanak a fürdők

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenszentekkor is népszerű wellnessezés: erre számítanak a fürdők

Mivel idén a munkaszüneti napnak minősülő mindenszentek péntekre esik, ezért számos család a temetőlátogatást az előtte vagy utána lévő napok valamelyikére időzíti. Az elkövetkező hosszú hétvégén ugyanis inkább szeretnék a kikapcsolódásra helyezni a hangsúlyt, így például sok megyénkbeli is szállodákban, wellnessezéssel fogja elütni szabadidejét - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, a szolnoki Kiss család Tiszakécske fürdőjében tölti csütörtöktől napjait, és csak vasárnap délelőtt indulnak haza.

Most van őszi szünet a gyerekeknek, főként miattuk szerveztük így a programot. A férjemmel már kedden vittünk koszorút a temetőbe, a bátyámék majd gyújtanak mécsest a nevünkben is, a gyerekekkel pedig majd a szállóban bekapcsolunk pár kis gyertya formájú ledlámpát megemlékezés gyanánt. Úgy vagyunk vele, nem muszáj akkor emlékezni az elhunytakra, amikor hivatalosan itt az ideje. Szerintem a fiatalabbak többsége már egyébként sem ragaszkodik annyira a hagyományos formaságokhoz, sokan a karácsonyt sem otthon, rokonokkal töltik

- fejtette ki véleményét az anyuka, Kissné Edit.

Szerencsére vannak foglalásaink, a szállodában közel telt ház van. Az őszi szünet nálunk egyébként is kiemelkedő időszak. Sok család már előző hétvégén megérkezett. Az az érdekes, hogy elsején a szállodában van egy kis pangás. Akik a hetet itt töltik, azok 31-én vagy november 1-jén távoznak, és 2-ától, 3-ától jön a következő turnus. Persze vannak olyanok is, akik itt maradnak végig, és pénteken is érkeznek vendégek. Az is jellemző, hogy az elszármazottak épp a temetőlátogatás kapcsán látogatnak el Kisújszállásra a családdal, és ezt kötik össze a fürdőzéssel

- vázolta fel Zámbori Péter, a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő ügyvezető igazgatója.

Nálunk az időjárástól is függ, hogy mennyi látogatóval számolhatunk a hétvégén. Most nagyon elromlott az idő, igaz, a külső medencéink többsége már nem üzemel, ennek ellenére hidegben – főleg, ha esik az eső – sokan nem jönnek át fürdőzni. De azért bizakodunk, hogy lesz ezerötszáz-kétezer a vendéglétszámunk. A szálláshelyeink már foglaltak, telt ház van, ez kétszáz-háromszáz embert jelent. Volt, aki már tavaly ilyenkor lefoglalta a szobát, sokan időszakosan járnak fürdőbe, többnyire az idősebb korosztály, ők ősszel és tavasszal jönnek, amikor nincs olyan nagy tömeg

- mondta Gál József, a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ igazgatója.

A portál felkereste a Túrkeve Termál- és Élményfürdő, Szálló, Apartman és Kempinget is, akik szintén rengeteg látogatóra számítanak és magas hétvégi vendégforgalommal. Náluk gondolnak azokra is, akiket inkább a Halloween érdekel. Őket elsején és másodikán is Halloween-habpartira várják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halottak napja

mindenszentek

halloween

fürdő

fürdőhely

élményfürdő

nyitvatartás

forgalom