Mindenszentekkor is népszerű wellnessezés: erre számítanak a fürdők

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenszentekkor is népszerű wellnessezés: erre számítanak a fürdők

Mivel idén a munkaszüneti napnak minősülő mindenszentek péntekre esik, ezért számos család a temetőlátogatást az előtte vagy utána lévő napok valamelyikére időzíti. Az elkövetkező hosszú hétvégén ugyanis inkább szeretnék a kikapcsolódásra helyezni a hangsúlyt, így például sok megyénkbeli is szállodákban, wellnessezéssel fogja elütni szabadidejét - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, a szolnoki Kiss család Tiszakécske fürdőjében tölti csütörtöktől napjait, és csak vasárnap délelőtt indulnak haza.

Most van őszi szünet a gyerekeknek, főként miattuk szerveztük így a programot. A férjemmel már kedden vittünk koszorút a temetőbe, a bátyámék majd gyújtanak mécsest a nevünkben is, a gyerekekkel pedig majd a szállóban bekapcsolunk pár kis gyertya formájú ledlámpát megemlékezés gyanánt. Úgy vagyunk vele, nem muszáj akkor emlékezni az elhunytakra, amikor hivatalosan itt az ideje. Szerintem a fiatalabbak többsége már egyébként sem ragaszkodik annyira a hagyományos formaságokhoz, sokan a karácsonyt sem otthon, rokonokkal töltik

- fejtette ki véleményét az anyuka, Kissné Edit.

Szerencsére vannak foglalásaink, a szállodában közel telt ház van. Az őszi szünet nálunk egyébként is kiemelkedő időszak. Sok család már előző hétvégén megérkezett. Az az érdekes, hogy elsején a szállodában van egy kis pangás. Akik a hetet itt töltik, azok 31-én vagy november 1-jén távoznak, és 2-ától, 3-ától jön a következő turnus. Persze vannak olyanok is, akik itt maradnak végig, és pénteken is érkeznek vendégek. Az is jellemző, hogy az elszármazottak épp a temetőlátogatás kapcsán látogatnak el Kisújszállásra a családdal, és ezt kötik össze a fürdőzéssel

- vázolta fel Zámbori Péter, a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő ügyvezető igazgatója.

Nálunk az időjárástól is függ, hogy mennyi látogatóval számolhatunk a hétvégén. Most nagyon elromlott az idő, igaz, a külső medencéink többsége már nem üzemel, ennek ellenére hidegben – főleg, ha esik az eső – sokan nem jönnek át fürdőzni. De azért bizakodunk, hogy lesz ezerötszáz-kétezer a vendéglétszámunk. A szálláshelyeink már foglaltak, telt ház van, ez kétszáz-háromszáz embert jelent. Volt, aki már tavaly ilyenkor lefoglalta a szobát, sokan időszakosan járnak fürdőbe, többnyire az idősebb korosztály, ők ősszel és tavasszal jönnek, amikor nincs olyan nagy tömeg

- mondta Gál József, a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ igazgatója.

A portál felkereste a Túrkeve Termál- és Élményfürdő, Szálló, Apartman és Kempinget is, akik szintén rengeteg látogatóra számítanak és magas hétvégi vendégforgalommal. Náluk gondolnak azokra is, akiket inkább a Halloween érdekel. Őket elsején és másodikán is Halloween-habpartira várják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halottak napja

mindenszentek

halloween

fürdő

fürdőhely

élményfürdő

nyitvatartás

forgalom