Nem hétköznapi tanár: élmény a tanulás ebben a vidéki iskolában

24.hu   
  Megosztom
Nem hétköznapi tanár: élmény a tanulás ebben a vidéki iskolában

Szabó Erik egy nyugat-magyarországi középiskolában tanít magyart és testnevelést, szabadidejében pedig a TED-hez hasonló konferenciát szervez fiatalok részvételével. Lelkes hirdetője a szamurájkultúrának, szívesen rappel epigrammákat a diákjaival, de meginterjúvolta Nemecsek Ernőt is - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, nem megszokott önéletrajzzal büszkélkedhet Erik, hiszen egyetemistaként techno bulikat szervezett, sokáig volt amatőrfoci-edző, most pedig magyart tanít egy vidéki középiskolában. Persze a tanár szerint ezek a dolgok mind összekapcsolódnak számára, hiszen mindig emberekkel foglalkozott. Mikor fiatalabb volt, a helyi közösségnek nem nagyon volt szórakozási lehetősége, ezért pár barátjával úgy gondolták, akkor majd ők csinálnak valamit. Ugyanez történt a focinál, kellett valaki, aki foglalkozik a gyerekekkel, így kerülhetett képbe.

Csapatban dolgozom, mindig az volt a cél, hogy valami élményt tudjunk nyújtani az embereknek, amiből aztán profitálni is tudnak

- jegyzi meg a tanár.

Arról, hogy miért mindig a fiatalok voltak a célcsoportjában úgy vélekedik, hogy számára mindig örök kérdés, hogy vannak-e véletlenek.

Itt viszont egyáltalán nem erről van szó, ez számomra természetes út volt. Nem úgy néz ez ki, hogy nyolcadikos vagyok és már akkor tudom, hogy mit akarok csinálni a hátralevő életemben, hanem megyek azon az úton, amelyen ki tudok bontakozni. A fiatalokkal tudom a leginkább megértetni magam, ami valószínűleg a neveltetésemnek is köszönhető, meg annak, hogy négyen vagyunk testvérek, így mindig sok gyerek vett körül, még ha közben én is az voltam. Most, hogy tanítok, pláne elengedhetetlen, hogy tudjak kapcsolódni a fiatalokhoz, és érdekeljen a sorsuk. Persze hajt az önmegvalósítás is, ez az a terület jelenleg, ahol ki tudok teljesedni

- meséli Erik, aki, mint mondja nem jelent nehézséget az, hogy vidéken, egy csornai középiskolában tanít. Mint mondja, kisváros középiskolai tanáraként is ki tud teljesedni.

Kell hozzá egy osztály- vagy tornaterem, ami onnantól, hogy belépek oda, az enyém. A Hunyadiban szerencsére megkapom ehhez a szabadságot, nem ellenőrzik árgus szemekkel, hogy éppen miként tanítok vagy mit csinálok órán. Igyekszem a hagyományostól eltérő módszereket is kipróbálni, legyen az valamilyen improvizációs módszer, drámajáték vagy együttműködésre sarkalló testnevelés-gyakorlat7

- vázolja fel tanítási módszereit a magyar- és testnevelés tanár.

Arról, hogy milyennek gondolja a jelenlegi oktatási rendszert vagy , hogy mit gondol, mit lehet tenni azért, hogy a diákok ne teherként éljék meg a tanulást itt mesélt többet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tanár

oktatás

nevelés

tanárok

iskola