Számít az egészség: minden második dohányos lemondana a cigiről

MTI   
  Megosztom
Számít az egészség: minden második dohányos lemondana a cigiről

Minden második dohányzó ember le szeretne szokni a cigarettáról - közölte az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán a november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából.

Akik szeretnének leszokni a dohányzásról, az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központban szakszerű segítséget kérhetnek, akár ingyenes telefonhíváson keresztül is. A szolgáltatás eddig több ezer embernek segített letenni a cigarettát

- mondta Horváth Ildikó, aki hangsúlyozta, a leszokáshoz az akarat a legfontosabb, ezért szakszerű segítséggel meg kell erősíteni azt, és támogatni kell a magatartásváltást.

A dohányzásmentes naptól az államtitkár azt reméli, hogy segít elindulni azoknak, akik szeretnének leszokni. Horváth Ildikó beszélt arról is, hogy Magyarországon körülbelül minden negyedik ember dohányosnak vallja magát, az elmúlt években azonban csökkent a számuk.

A dohányzás felborítja a sejtek alapvető működését, 10-15 évvel megrövidíti az életet, és számos káros szövődménye ismert, leszokás után pár évvel viszont kisebb az infarktus és a stroke valószínűsége, valamint a tüdő állapota is javulásnak indul

- tette hozzá Horváth Ildikó.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dohány

dohányzás

cigi

cigaretta

egészség