Egyre többet költ italra a magyar: ebből fogy a legtöbb hazánkban

Világgazdaság   
  Megosztom
Egyre többet költ italra a magyar: ebből fogy a legtöbb hazánkban

A múlt év októbere és ez év szeptembere között 146 milliárd forint értékben kelt el sör a magyarországi kiskereskedelemben, ami több mint 350 millió liternek felel meg – írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, a Nielsen piackutató kiskereskedelmi indexe szerint az elmúlt év októbere és az idei év szeptembere között 146 milliárd forint értékben vásároltak sört a magyarországi kiskereskedelemben, az emberek, ami több mint 350 millió liternek felel meg. Ez az adatokat tekintve 10 százalékos emelkedés, a mennyiséget tekintve 2 százalákos emelkedést mutat. A lap szerint a két mutató közti eltérés nem az árak miatt van, úgy vélik azt mutatja, hogy a vásárlók egyre inkább a minőség felé fordulnak.

Ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy a legutóbbi felmérések szerint a hazai sörértékesítésnek csak 65 százaléka történik a kereskedelemben, a fennmaradó 35 százalék a vendéglátóiparba, pontosabban az éttermeket, kocsmákat, kisvendéglőket és szállodákat tömörítő HoReCa szegmensbe kerül

- írja a Világgazdaság.

Kitértek arra is, hogy a Nielsen szerint május és augusztus közé esik a sör főszezonja. Idén, ebben az időszakban közel 64 milliárd forintért vásároltak sört a boltokban a magyarok. Éppen ezért elmondható, hogy az egész éves értékesítés közel 44 százaléka az év harmadára esett.

A lap szerint Nielsen adatai azt mutatták, hogy a kiskereskedelmi sörforgalom csaknem 90 százalékát a hagyományos, ízesítés nélküli sörök adták. Az ízesítettek közül a legnépszerűbb a citromos 4 százalékos piaci részesedéssel. Ugyan manapság egyre többen keresik a barna- és a búzasört, az adatok alapján az értékesítés 97 százalékát továbbra is a világos típusok teszik ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sör

sörfogyasztás

barna sör

búzasör

alkohol

alkoholfogyasztás