Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

Index   
  Megosztom
Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

A Szombathelyi Törvényszék közölte a hírt, miszerint orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak az álorvosok. Majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon - írja az Index.

Ahogy a portál írja, 52 vádlottja és 345 sértettje van az ügynek. Meghaladják a 41 ezer oldalt a nyomozati iratok. A vádirat szerint telefonon vagy levélben keresték meg az idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével. Orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos” betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél az állapotfelmérések során. Ezt követően azt állították: kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak a betegségek gyógyítására. Az így megtévesztett idős emberek megvásárolták a sokszor több százezer forintért ajánlott termékeket. Összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők a 345 sértettől a vád szerint.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvos

álorvos

betegek

betegség

törvényszék

bíróság

vádemelés