Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

Index   
  Megosztom
Embertelen csalás: halálos betegséget hazudtak pácienseiknek az álorvosok

A Szombathelyi Törvényszék közölte a hírt, miszerint orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak az álorvosok. Majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon - írja az Index.

Ahogy a portál írja, 52 vádlottja és 345 sértettje van az ügynek. Meghaladják a 41 ezer oldalt a nyomozati iratok. A vádirat szerint telefonon vagy levélben keresték meg az idős embereket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével. Orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos” betegségeket diagnosztizáltak a sértetteknél az állapotfelmérések során. Ezt követően azt állították: kizárólag az általuk forgalmazott termékek alkalmasak a betegségek gyógyítására. Az így megtévesztett idős emberek megvásárolták a sokszor több százezer forintért ajánlott termékeket. Összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők a 345 sértettől a vád szerint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orvos

álorvos

betegek

betegség

törvényszék

bíróság

vádemelés