Brutális kutyakínzás Vácon: megverték és az aszfalton vonszolták végig a szerencsétlen állatot

24.hu   
  Megosztom
Brutális kutyakínzás Vácon: megverték és az aszfalton vonszolták végig a szerencsétlen állatot

A vasútállomás közelében egy férfi előbb nadrágszíjjal verte, ököllel ütötte, majd a járókelők szeme láttára maga után húzta a járdán az állatot. Többen számon kérték őt egy videóban a tette után - azt mondta, azért tette, mert a kutya "köcsög volt". Most nyomoz ellene a rendőrség.

Brutális állatkínzás történt Vácon, a vasútállomás közelében: egy férfi összevert egy kutyát. Az esetről egy felkavaró videót is közzétettek, amit térfigyelő kamera rögzített. Az látszik rajta, amint a férfi vonszolja a magatehetetlen, szerencsétlen állatot a járókelők szeme láttára. Előzőleg nadrágszíjjal verte, majd ököllel ütötte a fejét, utána pedig kikötötte egy élelmiszerbolt elé, írja a 24.hu.

Az esetről a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport is posztolt Facebookon. Úgy tudják, a kutya nem az állatkínzó férfié volt, és mivel volt chipje, orvosi ellátás után visszakerült a gazdájához, akitől egy kapunyitás alkalmával szökött meg. A gazdája már egy ideje kereste. Azt állítják, az elkövetőt már kihallgatta a rendőrség, ezután elengedték.

A csoport egy olyan videót is közzétett a közösségi oldalon, amiben ahelyiek számon kérik tettéért a kutyakínzó férfit. A felvételen elhangzik, ahogy magyarázza: szerinte azért kellett bűnhődnie az állatnak, mert "köcsög volt", ezért "kézfejjel kapott az orrára, hogy megcsicskuljon".

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a Váci Rendőrkapitányság állatkínzás és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást egy 38 éves férfi ellen. A nyomozás jelenleg folyamatban van.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

állatkínzás

vác

kutya

állat

bűnügy