Itt a friss lista: kiderült, hol vannak az ország legjobb agrárképzései

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a friss lista: kiderült, hol vannak az ország legjobb agrárképzései

Olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tanulmányi versenyen helyezettek száma, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya. 

Hallgatói és oktatói kiválóság alapján rangsorolták a legjobb agrárképzéseket. A hallgatói kategóriában a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara vezeti a listát, beelőzve a a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Karát és az Állatorvostudományi Egyetemet. Az oktatóiban a SZIE Kertészettudományi Kara tört az élre, a második helyen pedig egy négyes holtverseny alakult ki a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, illetve a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara között, írja az Eduline a HVG Diploma 2020 kiadványát szemlézve.

A rangsor készítésekor olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az elsőhelyes jelentkezők száma, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgával felvettek aránya, a tanulmányi versenyen helyezettek száma, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és aránya, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók aránya.

A HVG felsőoktatási rangsorában

- írtuk meg korábban. Csak az ELTE előzte meg a listán. Az összesített rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze: oktatói kiválóság alapján az SZTE a 2., hallgatói kiválóság alapján az 5. helyen szerepel. Ebből a cikkünkből az is kiderül, melyik intézmények kerültek be a top 10-be még.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felsőoktatás

rangsor

agrárképzés

egyetem