Folytatódik a háború: ezt gondolják az elvakult húsevők a vegánokról

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a háború: ezt gondolják az elvakult húsevők a vegánokról

Az angliai Bath Egyetem kutatói 2018-ban végeztek felmérést 1000 húsfogyasztó ember részvételével, hogy kiderítsék, mit is gondolnak a vegánokról valamint a veganizmusról.

A felmérés szerint a válaszadók több pozitív opciót is felsoroltak arról, hogy miért érdemes vegánnak lenni.

  • A felmérésben résztvevők 73 százaléka etikusnak tartja azt, ha valaki nem fogyaszt húst.
  • A megkérdezettek 70 százaléka véli úgy, hogy ezzel a környezetünknek lesz jobb.
  • Valamint 50 százalék említette meg, hogy amúgy a vegán életmód egészséges.

Persze arról is megkérdezték a felmérésben résztvevőket, hogy képesek lennének-e megváltoztatni életmódjukat és áttérni a vegán étrendre. A válaszadók itt is több szempontot jelöltek meg, hogy miért nem tudnának vegán életet élni.

  • A legtöbben a vegán ételek ízét tartották furának és kellemetlennek,
  • Hangsúlyos volt az is, hogy nem tartják olcsó "mulatságnak", mivel a legtöbb ember szerint sokkal drágábban jön ki így az étkezés.
  • Harmadik szempont volt az is, hogy nagyon macerás ez a fajta étkezési mód. Az étkezések megtervezése, kivitelezése stb..

Számokban ez a következőket jelenti: a válaszadók 80 százaléka szerint a veganizmus nem könnyű. 77 százalékuk mondta azt, hogy elég kényelmetlen is. De 60 százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem élvezhető ez a fajta életmód.

Az, hogy sokan egyetértenek a vegán életmód alapelveivel az egy dolog. Figyelembe kell vennünk, hogy sokan még mindig nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta életmódot, sőt sokan szimplán csak azért nem akarnak váltani mert kellemetlenséget jelent számukra az élet több területén is

- mondta Chris Bryant, az egyetem kutatója, aki kiemelte azt is, hogy a kutatás 2018-ban készült, így azóta már számos árkategóriában elérhetővé váltak jó minőségű, megfizethető, növényi alapú, húskészítményeket helyettesítő termékek.

(forrás: modernfarmer.com)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

életmód

vegán

vegán termék

étkeztetés

étel

evés