Folytatódik a háború: ezt gondolják az elvakult húsevők a vegánokról

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a háború: ezt gondolják az elvakult húsevők a vegánokról

Az angliai Bath Egyetem kutatói 2018-ban végeztek felmérést 1000 húsfogyasztó ember részvételével, hogy kiderítsék, mit is gondolnak a vegánokról valamint a veganizmusról.

A felmérés szerint a válaszadók több pozitív opciót is felsoroltak arról, hogy miért érdemes vegánnak lenni.

  • A felmérésben résztvevők 73 százaléka etikusnak tartja azt, ha valaki nem fogyaszt húst.
  • A megkérdezettek 70 százaléka véli úgy, hogy ezzel a környezetünknek lesz jobb.
  • Valamint 50 százalék említette meg, hogy amúgy a vegán életmód egészséges.

Persze arról is megkérdezték a felmérésben résztvevőket, hogy képesek lennének-e megváltoztatni életmódjukat és áttérni a vegán étrendre. A válaszadók itt is több szempontot jelöltek meg, hogy miért nem tudnának vegán életet élni.

  • A legtöbben a vegán ételek ízét tartották furának és kellemetlennek,
  • Hangsúlyos volt az is, hogy nem tartják olcsó "mulatságnak", mivel a legtöbb ember szerint sokkal drágábban jön ki így az étkezés.
  • Harmadik szempont volt az is, hogy nagyon macerás ez a fajta étkezési mód. Az étkezések megtervezése, kivitelezése stb..

Számokban ez a következőket jelenti: a válaszadók 80 százaléka szerint a veganizmus nem könnyű. 77 százalékuk mondta azt, hogy elég kényelmetlen is. De 60 százalék mondta azt, hogy egyáltalán nem élvezhető ez a fajta életmód.

Az, hogy sokan egyetértenek a vegán életmód alapelveivel az egy dolog. Figyelembe kell vennünk, hogy sokan még mindig nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta életmódot, sőt sokan szimplán csak azért nem akarnak váltani mert kellemetlenséget jelent számukra az élet több területén is

- mondta Chris Bryant, az egyetem kutatója, aki kiemelte azt is, hogy a kutatás 2018-ban készült, így azóta már számos árkategóriában elérhetővé váltak jó minőségű, megfizethető, növényi alapú, húskészítményeket helyettesítő termékek.

(forrás: modernfarmer.com)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

életmód

vegán

vegán termék

étkeztetés

étel

evés