Ittasan az iskolapadban: rengeteg kiskorú nyúl alkoholhoz

MTI   
  Megosztom
Ittasan az iskolapadban: rengeteg kiskorú nyúl alkoholhoz

Egy 2019-es online felmérés szerint Magyarországon minden harmadik 14 és 18 év közötti középiskolás korú fiatal rendszeresen fogyaszt alkoholt. A fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében a Momentán Társulat edukációs előadássorozatot indított.

Elindult a Szétcsúszva program, amelynek célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítósa interaktív színházi edukációs előadások segítségével. A kezdeményezést indító Momentán Társulat az előadásokon az alkoholfogyasztás veszélyeit mutatja be a diákoknak. Az első előadást pénteken tartották Budapesten. A középiskolásoknak szóló program tavasz végéig háromezer magyar diákkal szeretné megismertetni a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeit és felhívni a figyelmet a felelős magatartás fontosságára.

A szakértők szerint rendkívül rossz a helyzet a fiatalkorúak alkoholfogyasztása terén, ami egyértelműen indokolta az előadássorozat indulását Magyarországon.

A Szétcsúszva programot az Egyesült Királyságban működő Collingwood Learning fejlesztette ki, amelyet a Diageo 2004 óta nemzetközi szinten, így Magyarországon is támogat. Az előadások 60 percig tartanak, a produkció képzett színészek által előadott darabból és egy azt követő interaktív workshopból, értékelésből áll. A középiskoláknak az előadáshoz kapcsolódó fiatalkori alkoholfogyasztással kapcsolatos oktatási anyagot is biztosítanak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

alkohol

alkoholfogyasztás

fiatalkorú

megelőzés

edukáció

színház

momentán társulat