Terjed a járvány: több hazai kórházban rendeltek el látogatási tilalmat

HelloVidék   
  Megosztom
Terjed a járvány: több hazai kórházban rendeltek el látogatási tilalmat

Az utóbbi időszakban a koronavírussal kapcsolatos híreket övezte a legnagyobb aggodalom annak ellenére, hogy hazánkban nincs nyoma a fertőzésnek. A kórházak felkészültek, de intézkedésekre, korlátozásokra eddig nem volt szükség az új, kínai betegséghez köthetően. Az influenza folyamatos terjedése miatt viszont már több egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat. A HelloVidék összegyűjtötte az érintett kórházakat, egészségügyi intézeteket.

A kínai Vuhanban megjelent koronavírus az influenzához hasonló tüneteket produkál és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A legfrissebb adatok szerint Kínában már 106 halálos áldozata volt a vírusnak, amelytől összesen 4515 ember fertőződött meg.

Ennek ellenére már két hazai gyár is megelőző tevékenységekbe kezdett. Korábban írtunk róla, hogy a gödi Samsung-gyár és a Nokia is otthoni munkavégzésre utasította a Kínában járt dolgozóit, valamint fokozott fertőtlenítési szabályokat vezettek be. A betegség Európában még csak elszórtan jelent meg, Magyarországon két esetben merült fel a gyanú, de mindkettőnél kizárták a betegséget.

A járványt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem minősítette nemzetközi mértékű egészségügyi vészhelyzetnek. A Nemzeti Népegészségügyi Központ fokozottan figyelemmel kíséri a kínai koronavírus terjedését és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására.

Koronavírus nincs, influenza van!

Hazánkban járványügyileg aktuálisabb témának számít a hasonló tüneteket okozó influenza, mivel hétről hétre egyre több az influenzaszerű megbetegedés az országban. A Nemzeti Népegészségügyi központ jelentése szerint január 13. és 19. között 12.370 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, amely 29,9 százalékkal több az előző heti adatoknál.

Az influenzához kapcsolódóan már több kórházban vezettek be a betegek védelmében részleges vagy teljes látogatási tilalmat. A HelloVidék összegyűjtötte melyik egészségügyi intézményekben rendeltek el korlátozásokat.

Kórház neve Cím/Telephely Elrendelés kezdete Feloldás időpontja Jellege Érintett osztályok
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 8000 Székesfehérvár, Seregélyesi u. 3. 2020.01.24 Teljeskörű Minden osztály
Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet 8060 Mór, Kórház u. 21. 2020.01.24 Teljeskörű Minden osztály
Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet 8083 Csákvár, Kastélypark 1. 2020.01.24 Teljeskörű Minden osztály
Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet 2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6. 2020.01.24 Teljeskörű Minden osztály
Platán Ápolási Intézet 8044 Kincsesbánya, József A. u. 13. 2020.01.24 Teljeskörű Intézmény egészére
Hársfalevél Ápolási Intézet 8087 Alcsútdoboz, 1301/31. hrsz. 2020. 01. 24 Teljeskörű Intézmény egészére
Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthona 2465 Ráckeresztúr, Rákóczi F. u. 45. 2020.01.24 Teljeskörű Intézmény egészére
Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet 3000 Hatvan, Balassi u. 16. 2020.01.18 Részleges Intenzív osztály, Csecsemő-gyermekgyógyászati osztály, Újszülött osztály, Krónikus Belgyógyászati Osztály, Ápolási Osztály
Markhot Ferenc Oktatókórház és rendelőintézet 3300 Eger, Széchenyi u. 27-29. 2020.01.24 Részleges Kardiológiai Osztály, Infektológiai Osztály
Mátrai Gyógyintézet 3200 gyöngyös, Hrsz. 7151 2020.01.28 Teljeskörű

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

influenza

kórház

egészségügy

járvány

látogatás

látogatási tilalom