Zseniális ötlet segíthet a helyi bevásárló közösségek elindításában

HelloVidék   
  Megosztom
Zseniális ötlet segíthet a helyi bevásárló közösségek elindításában

A helyi kosár közösségek világossá teszi a vásárlók számára, honnan, melyik termelőtől került a kosarába az általa megrendelt zöldség, gyümölcs. A bevásárló közösségek elindításában segíthet a márciusban kezdődő Egy lépés kampány.

Több településen már működnek úgynevezett helyi kosár közösségek, ami világossá teszi a vásárlók számára, honnan, melyik termelőtől került a kosarába az általa megrendelt zöldség, gyümölcs. Az első közösségek létrehozásának gondolata 10-12 évvel ezelőtt szülelett meg, akkor elindult egy nagy nekibuzdulás, mára azonban csak 15-20 ilyen közösség működik. Az előzetes felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy 100-nál is több azoknak a településeknek a száma, ahol erre igény volna, számol be a Szabolcsihir.hu.

A bevásárló közösségek elindításában segíthet a márciusban kezdődő Egy lépés kampány, ami arra szolgál, hogy szó szerint csak egy lépést kelljen megtenni ahhoz, hogy kiderítsük:

A településen belüli közösség megszervezéséhez segítséget is lehet kapni, a működő példák megismertetése pedig jó kiindulópont.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabolcs-szatmár-bereg megye

helyi kosár közösség

egy lépés kampány