Átmentek a teszten a kézi mosogatószerek: nem talált hibát a fogyasztóvédelem

MTI   
  Megosztom
Átmentek a teszten a kézi mosogatószerek: nem talált hibát a fogyasztóvédelem

Nem találtak hibát a kézi mosogatószerek fogyasztóvédelmi vizsgálatakor - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tájékoztatás szerint az ellenőrzésnél a megfelelő zárhatóságot, a feltüntetett összetevők mennyiségét, a bőrrel érintkező termék kémhatását (pH-értékét), a címkén olvasható tájékoztatás helytállóságát vizsgálták. A mosogatószerek mindegyike átment a próbán, használatuk tehát biztonságos, a vásárlók pontos, hiteles tájékoztatást kapnak összetételükről

- írták közleményükben.

A labor az elmosható tányérszám alapján összemérte a termékek hatékonyságát is. A szakemberek 2 milliliter színezett zsiradékkal egyformán szennyezett tányérokat mosogattak el 45 Celsius fokon, 3 liter mosogatóoldatban, 4,5 gramm mosogatószer felhasználásával. A mosogatást addig folytatták, amíg a mosogatólé felületén egybefüggő feloldatlan zsiradékfolt jelent meg. A legjobban teljesítő szer egy adagja 26 tányérral bírt el, a másik véglet mindössze 2 tányér megtisztítására bizonyult alkalmasnak.

A vizsgálat kiterjedt a régről, jól ismert hazai gyártmányoktól a nemzetközi áruházláncok és bolthálózatok saját márkás árucikkeiig.

A tisztítószerek februári ellenőrzéssorozata összességében megnyugtató eredménnyel zárult. Az 50 különböző mosó-, mosogató- és fehérítőszer közül mindössze két hipó akadt fenn a rostán rosszul záródó kupakjaik miatt, ezeket azonnal kivonták a forgalomból. A fogyasztóvédelem a háztartási cikkek tesztelése során is elsősorban a veszélyt jelentő termékek kiszűrésével védi a családokat. Ezen felül azonban a termékek ár-érték arányának összehasonlíthatóvá tételével is segítenek a vásárlóknak abban, hogy a pénztárcát kímélő, tudatos döntéseket hozhassanak

- mondta Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Az ITM folyamatos fogyasztóvédelmi jelenlétével, rendszeres ellenőrzéseivel a magyar emberek oldalán áll. A tárca egész évben azon dolgozik, hogy kizárólag jó minőségű és biztonságos termékek kerüljenek a vásárlók kosarába, az otthonokba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogyasztóvédelem

teszt

ellenőrzés

kézi mosogatószerek