Lassul a terjedés: kevesebb az influenzás beteg

MTI   
  Megosztom
Lassul a terjedés: kevesebb az influenzás beteg

Az elmúlt héten 38 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez valamivel kevesebb, mint az azt megelőző heti 38 900 - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

A 9. héten nyolc megyében emelkedett (Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Nógrád, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye), négy területen nem változott (Budapest, Baranya, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és nyolc megyében csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók aránya az előző héthez viszonyítva.

A betegek 37,5 százaléka 0-14 éves gyermek, 33,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 21,4 százaléka, 7,8 százaléka a 60 éven felüliek közül került ki.

A laboratóriumi vizsgálatok az influenza A vírust igazolták a beküldött minták többségében

- írták a szakemberek, majd kiemelték, hogy az ország és a főváros legtöbb egészségügyi intézményében teljes vagy részleges látogatási tilalom van érvényben az influenzajárvány miatt. A teljes lista megtekinthető az ANTSZ hivatalos oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

influenza

influenza szezon

betegség

betegek

nemzeti népegészségügyi központ