Koronavírus: a WHO szerint ezért nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: a WHO szerint ezért nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni

A hatóságok teszik a dolgukat, képesek észlelni az új eseteket, és tesztet végeznek, ha szükséges. Pánikolás helyett nyugalmat kell meríteni ebből, vélekedett a szakértő.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel - közölte a szervezet magyarországi irodavezetője, Ledia Lazeri pénteken a Kossuth rádióban.

A szakember szerint az új számok azt mutatják, hogy

A WHO napi kapcsolatban áll az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, és kölcsönösen megosztják egymással az információkat, a WHO gyakorlati ajánlásait és a magyar kormány által tett intézkedéseket. A WHO szakértői emellett elkötelezetten dolgoznak az útmutatókon, amelyek alapján a tagországok megalapozott döntéseket hozhatnak, mondta el Lazeri, aki mérföldkőnek nevezte, hogy Kínából már egy jó ideje nem jeleztek új megbetegedést, ez ugyanis azt mutatja, hogy ismerni a járvány megfékezésének útját.

Magyarországon szerinte volt idő tanulni és levonni a következetetéseket az olasz esetből, és az Európa-szerte látható intézkedések képesek lesznek megfékezni a járványt, azt is lehetővé téve, hogy a járvány alacsonyabb esetszámmal érje el a csúcspontját.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

who

koronavírus

koronavírus-járvány

teszt