Hatalmasat kaszáltak: özvegynek adták ki magukat, milliókat csaltak ki férfiakból

MTI   
  Megosztom
Hatalmasat kaszáltak: özvegynek adták ki magukat, milliókat csaltak ki férfiakból

Volt olyan férfi, aki 14 milliót fizetett, mert nem látott át a szitán. A két nőt és öt társukat bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalással vádolják, internetes társkeresőkön gyűjtötték be hiszékeny áldozataikat.

Vádat emelt az ügyészség két nővel és öt társukkal szemben, akik özvegyasszonynak, egyedülálló nőnek adták ki magukat, és több mint 140 férfit csaptak be. Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalással vádolják őket, tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádirat szerint az egymással rokonságban, ismeretségben álló vádlottak 2015 januárjában elhatározták, hogy internetes társkereső oldalakon férfiaknak álnéven bemutatkozva magukat egyedülálló nőnek, özvegyasszonynak adják ki, és - valótlan okokra hivatkozva - pénzt csalnak ki áldozataikból.

A történet hihetőbbé tétele érdekében megadták állítólagos oktatójuk számát is, amin aztán elváltoztatott hangon saját maguk igazolták a fiktív történetet. Az első pénzátadást követően

Ha a sértett még ekkor sem fogott gyanút, akkor a következő körben bírságokra, ügyvédi díjakra, hagyatékkal kapcsolatos költségekre hivatkozva kértek kölcsön. Ezt a fiktív látszatot a vádlott-társak igazolták le úgy, hogy magukat rendőrnek, börtönőrnek vagy ügyvédnek kiadva erősítették meg a két nő által kitalált történetet.

A vádlottak több bankszámlát nyitottak, hogy a csalásból származó pénzt azokra utaltatva megszerezzék. Négy év alatt 145 sértett tévesztettek meg,

A vádemeléskor szabadlábon védekező vádlottak bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

átverés

bűnszövetség

társkereső