Vége az őrült spájzolásnak: csillapodott a gyógyszervásárlási láz

MTI   
  Megosztom
Vége az őrült spájzolásnak: csillapodott a gyógyszervásárlási láz

Csillapodott a gyógyszervásárlási láz az elmúlt pár hét óriási fogyasztásbővülése után - mondta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

A megnövekedett vásárlási igények nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte megfigyelhetőek voltak az elmúlt hetekben

- tette hozzá.

A főigazgató a koronavírusos betegek gyógyítására használt hidroxi-klorokin-szulfát hatóanyag Magyarországról való kivételét tiltó döntésről azt mondta: az intézkedés azért született, hogy a gyógyszer kivitelét megakadályozza az országból egészen addig, míg a szükséges mennyiséget sikérül megvásárolni a magyar betegeknek.

Mint mondta, a hidroxi-klorokin-szulfát hatóanyagot 1955-ben helyezték forgalomba, az Egyesült Államokban és Európa több országában engedélyezték, de Magyarországon jelenleg nincs törzskönyvezve a gyógyszer.

Ugyanakkor Magyarországon több cég is gyártja a hatóanyagot

- jegyezte meg.

A műsorban elhangzott, hogy 20 millió darab koronavírus elleni gyógyszert készítenek Magyarországon, a pirulákhoz szükséges hatóanyagokat már tesztelik, az egyik közülük a hidroxi-klorokin-szulfát, amely a malária ellenszerének is a fő alkotóeleme.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszer

gyógyszer vásárlás

vásárlás

koronavírus

koronavírus-járvány