Hihetetlen számok: ebben a megyében volt a legdurvább a pánikvásárlás

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen számok: ebben a megyében volt a legdurvább a pánikvásárlás

A koronavírus hírére már február végén kitört az első pánikvásárlás-hullám. A kiskereskedelmi forgalom februárban az előző év azonos időszakához képest országosan 11,4 százalékkal növekedett.

Összesítették a pánikvásárlások vidéki statisztikáit: megyékre lebontva kimutatható, hogy Nógrád megyében rohamozták meg az emberek leginkább a boltokat, számolt be a Nool.hu. A koronavírus hírére már február végén kitört az első pánikvásárlás-hullám a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. A kiskereskedelmi forgalom februárban az előző év azonos időszakához képest országosan 11,4 százalékkal növekedett. Ezen belül látványosan megugrott az élelmiszerüzletek forgalma: itt 10,7 százalékos volt a növekedés mértéke, a nem élelmiszer-jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalma pedig 11,4 százalékkal nőtt.

Dr. Abay Nemes Gyula, a Nyugat-nógrádi Coop Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta a portálnak, hogy üzleteik márciusi forgalomnövekedése a pánikvásárlások következtében csaknem 120 százalékos volt a bázisidőszakhoz képest. A vásárlók főleg az alapvető élelmiszereket keresték, a liszt, a cukor, az étolaj és az élesztő iránt 30–40 százalékkal nőtt meg hirtelen a kereslet. A vegyi termékek közül a hipó, a domestos, az egészségügyi papírtermékek és a fertőtlenítőszerek fogytak kimagaslóan, mintegy 25–30 százalékkal több kelt el ezekből. A hipó hiánycikk lett, de a többi árucikket folyamatosan pótolták. Már az is látható, hogy az áprilisi forgalmuk is 110 százalék felett alakult.

Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs cégvezetője hasonló adatokról számolt be: tapasztalataik szerint elsősorban az élelmiszerek, a tisztító- és fertőtlenítőszerek, valamint a papíráruk iránt nőtt meg a kereslet. Az élelmiszerek körében a hosszan eltartható száraz és tartós termékek, elsősorban a konzervek, tészták, liszt, rizs, olaj, cukor és tartós tej, valamint a friss termékek közül a húsok voltak a legkeresettebbek a vásárlók körében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

pánikvásárlás

nógrád megye