Nem éri meg kockáztatni: súlyos bírság járhat a figyelmetlen vásárlóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Nem éri meg kockáztatni: súlyos bírság járhat a figyelmetlen vásárlóknak

Több olvasói sms és levél érkezett szerkesztőségünkbe abban a témában, hogy most kell-e szájmaszkot használni vagy sem - írta meg a bama.hu.

Ahogy a portál írja, sok vásárló nem tudja, hogy kötelező-e még a szájmaszk használata a boltokban vagy sem. Az olvasók több olyan eladót láttak, akik nem használnak védőfelszerelést, nem fedik le arcukat - ez megtévesztő lehet. Ráadásul sokan abban sem voltak biztosak, hogy büntetnek-e a maszk használatának elmulasztása miatt vagy sem.

Mint megtudtuk, a szájmaszk használatának elmulasztásáért szigorú szankciót kaphat az eladó, sőt a vásárló is. A hatóság már büntetett is emiatt. A napokban egy dohánybolt dolgozóját érték tetten, hogy nem viselt szájmaszkot, így ellene 30 ezer forint pénzbírságot szabtak ki. Az ellenőrzés alatt egy vásárlót is rajta kaptak, hogy nem visel maszkot, nincs eltakarva az arca, őt 15 ezer forintra bírságolták

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bírság

maszk

bevásárlás

eladó

vásárlók

szabályok

koronavírus

koronavírus-járvány