Nem éri meg kockáztatni: súlyos bírság járhat a figyelmetlen vásárlóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Nem éri meg kockáztatni: súlyos bírság járhat a figyelmetlen vásárlóknak

Több olvasói sms és levél érkezett szerkesztőségünkbe abban a témában, hogy most kell-e szájmaszkot használni vagy sem - írta meg a bama.hu.

Ahogy a portál írja, sok vásárló nem tudja, hogy kötelező-e még a szájmaszk használata a boltokban vagy sem. Az olvasók több olyan eladót láttak, akik nem használnak védőfelszerelést, nem fedik le arcukat - ez megtévesztő lehet. Ráadásul sokan abban sem voltak biztosak, hogy büntetnek-e a maszk használatának elmulasztása miatt vagy sem.

Mint megtudtuk, a szájmaszk használatának elmulasztásáért szigorú szankciót kaphat az eladó, sőt a vásárló is. A hatóság már büntetett is emiatt. A napokban egy dohánybolt dolgozóját érték tetten, hogy nem viselt szájmaszkot, így ellene 30 ezer forint pénzbírságot szabtak ki. Az ellenőrzés alatt egy vásárlót is rajta kaptak, hogy nem visel maszkot, nincs eltakarva az arca, őt 15 ezer forintra bírságolták

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bírság

maszk

bevásárlás

eladó

vásárlók

szabályok

koronavírus

koronavírus-járvány