Alsóörsön nem maradsz fesztivál nélkül: ötnapos sörünnep veszi kezdetét

MTI   
  Megosztom
Alsóörsön nem maradsz fesztivál nélkül: ötnapos sörünnep veszi kezdetét

A Serfőző csapata ezúttal sem hagyja sörkülönlegességek és fesztiválételek nélkül Alsóörs nyaralóit, július 8. és 12. között kis- és nagyüzemi főzdék tolmácsolásában több mint 100 féle sörrel készülnek a móló melletti Sirály Parkban.

Bár a Serfőző már hatodik alkalommal hív koccintásra Balaton legkedveltebb üdülőhelyén, idén a megszokott formától kicsit eltérnek a szervezők. A zenés-táncos mulatságok helyett még nagyobb szerepet kapnak a különleges habzó italok és a szaftos gasztroélmények.

Az ötnapos sörünnep során a látogatóknak lehetősége lesz nemzetközi vizekre evezni, ebben többek között magyar, cseh, belga, angol és német főzetek sietnek segítségükre. Felsorakoznak például a Bernard világos, barna és vörös főzetei, a debütáló világos Guinness, savanyú kisüzemi különlegességek és közkedvelt nagyüzemi italok, így a kesernyésebb ízvilág kedvelői és a gyümölcsös sörök rabjai egyaránt megtalálják számításukat július második hétvégéjén.

A hűsítő italok mellett sörkorcsolyák garmadával is találkozhatunk:

Természetesen, a szervezők a fentebbi programokat az elmúlt hónapok veszélyhelyzetének fényében prezentálják, így az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva és betartatva várják a látogatókat egymástól legalább másfél méterre elhelyezett asztalokkal és folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséggel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sör

sörfajták

sörfesztivál

sörünnep

alsóörs