Döntött a járványügyi hatóság: hazautaztak megfigyelésre a koronavírusos táborozóval érintkezők

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött a járványügyi hatóság: hazautaztak megfigyelésre a koronavírusos táborozóval érintkezők

A járványügyi hatóság megtette a szükséges helyszíni intézkedéseket és elvégezte a kontaktkutatást a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborozóinál. A tábor 250 fő részvételével zajlott, ahol eddig két fertőzöttet, egy magyar és egy délvidéki (szerb) állampolgárt azonosítottak, őket a Szent László kórházba szállították.

A fertőzöttekkel szorosan érintkező táborozókat még a táborban azonnal elkülönítették, a délvidékiket (20 fő) busz szállított haza és ott saját országuk szerinti eljárásrend alapján figyelik meg őket, 27 magyar állampolgár szintén elhagyta a tábort, otthoni megfigyelést előírva számukra. Azon további táborozókat és személyzetet, akiknél felmerül a szoros kontaktus a pozitív esetekkel, szintén otthonukban figyelik meg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ az eset kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a járványügyi készültség érvényben van, és a fertőzés terjedésének megakadályozását célzó megelőző szabályok betartása kiemelten fontos saját magunk és embertársaink védelme érdekében.​ Fontos, hogy közösségbe csak egészséges ember menjen, és ha egy zárt közösségben felmerül a fertőzés gyanúja, akkor megtörténjen a fertőzésgyanúsak elkülönítése.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

sátoraljaújhely

gyermektábor

tábor