Időseket gyógyszerezett be egy dunaújvárosi pár: emberölés kísérlete miatt gyanúsítják őket

MTI   
  Megosztom
Időseket gyógyszerezett be egy dunaújvárosi pár: emberölés kísérlete miatt gyanúsítják őket

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egy pár ellen, mert begyógyszerezett egy idős házaspárt, aminek következtében a 85 éves férfi meghalt.

kapitányság pénteki, a rendőrség honlapján közzétett közleménye szerint a dunaújvárosi férfit feleségével együtt magatehetetlen állapotban szállították kórházba február 23-án, a férfi a kezelés ellenére március elején elhunyt.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított a férfi rendkívüli halála miatt, mert - tekintettel arra, hogy a két idős beteg egyszerre, hasonló panaszokkal került kórházba - felmerült a lehetősége, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet

- írták.

Az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentetést tett arról, hogy február 23. óta a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forintot emeltek le ismeretlenek, és több alkalommal vásároltak a kártyával játékboltokban, éttermekben. Az idős házaspár otthonában tartott készpénzből szintén több millió forint tűnt el 2019 októberében.

A nyomozók eljutottak egy 26 éves ócsai nőhöz és annak 58 éves dunaújvárosi élettársához, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek, hogy az a halálukat okozza.

A nőt a nyomozók szerdán elfogták, őrizetbe vették, előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását. Az 58 éves férfi a rendőri intézkedésről tudomást szerezve megszökött, ellene elfogadóparancsot adtak ki a nyomozók

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejér

fejér megye

emberölés

emberölési kísérlet

eljárás

megyei rendőrfőkapitányság