Soproni házibuliban kapták el a koronavírus: jelenleg is zajlik a kontaktkutatást

MTI   
  Megosztom
Soproni házibuliban kapták el a koronavírus: jelenleg is zajlik a kontaktkutatást

Vas megyében néggyel nőtt és ezzel 23 főre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma. Időközben több helyről is megerősítették azt az információt, hogy az új fertőzések egyik oka, egy közel két héttel ezelőtt Sopronban megtartott – feltehetően – születésnapi buli, ahol a mintegy hatvan-hetven meghívott közül egy vendégről kiderült, hogy fertőzött - számolt be róla a vaol.hu.

Ahogy a portál írja, miután az érintett tesztje pozitív lett, kontaktkutatást végeztek, így jutottak el egy sárvári zenészhez, akinél szintén igazolták a koronavírus- fertőzést. Ő egyébként eközben egy családtagját is megfertőzte. A jelenlegi állapotuk alapján hatósági karanténban vannak, kórházi kezelésre nem szorulnak.

Úgy tudjuk, az érintett zenész is vendégként érkezett, nem játszani hívták meg. A másik két fertőzöttről nem tudni biztosat, ellentétes információk érkeztek hozzánk. Szó volt arról, hogy ők is a bulin voltak és szombathelyiek, ám ezt másik forrásunk cáfolta, ahogyan a polgármesteri hivatalban sem tudnak újabb fertőzöttről. Hallottuk azt, is hogy van egy újabb – a hivatkozott statisztikából még hiányzó – ukrán vendégmunkás is a fertőzöttek között. Az ügyben kerestük a Markusovszky-kórházat és a kormányhivatal nép­egészségügyi főosztályát is, ám mindkét intézmény az Operatív Törzshöz irányított. Kérdéseinket természetesen nekik is elküldtük, ám lapzártánkig nem kaptunk választ, így egyelőre biztosat nem tudni

- számolt be róla a portál.

Amit azonban biztosan tudni: Szentgotthárdon, Celldömölkön és Vépen nincs fertőzött, ahogyan Kőszegen sincs, igaz itt Básthy Béla polgármester elmondta, a napokban egy külföldön dolgozó kőszegit, koronavírus-gyanúval szállított a mentő a szombathelyi kórházba, de róla időközben kiderült, hogy negatív a tesztje. Szabó József répcelaki polgármester pedig azt mondta, náluk a városban jelenleg ketten vannak kötelező karanténban, egyikük az USA-ból érkezett rokonlátogatásra, a másikuk pedig egy ukrán vendégmunkás, akinek a településen van az ideiglenes lakcíme. Itt azonban fontos hangsúlyozni, hogy ők nem fertőzöttek, csupán kötelező karanténjukat töltik

- hívta fel a figyelmet a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kontaktkutatás

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

sopron

vas megye

beteg

fertőzött