Szalmonella miatt hívták vissza ezeket a termékeket: nehogy megedd, vidd vissza!

MTI   
  Megosztom
Szalmonella miatt hívták vissza ezeket a termékeket: nehogy megedd, vidd vissza!

Szalmonella kórokozó jelenléte miatt visszahívja az Aranykorona Zrt. a tojótyúk-tartó telepéről június 26. és július 24. között kikerült, 28 napos szavatossági időn belüli tojásokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a visszahívás kizárólag a 3HU0607T04/4 jelöléssel ellátott, június 26. és július 24. között előállított tojásokat érinti. A vállalkozó valamennyi érintett partnerét értesítette.

A Lidl honlapján közzétett tájékoztatás szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében

A terméket regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. Az üzletlánc kéri a vásárlókat, amennyiben vásároltak a termékből, azt ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe. A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani

- írták közleményükben.

Az Auchan pedig azt közölte, hogy az általa 10, illetve 30 napos kiszerelésben forgalmazott Auchan Nívó tojás minősége nem megfelelő, ezért a honlapján megadott minőségmegőrzési idővel ellátott tojásokat biztonsági okokból visszahívja.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szalmonella

nébih

nemzeti adó- és vámhivatal

tojás

termék

betegség

visszahívás