Lecsapott a rendőrség: újabb pszichoaktív anyaggal kereskedő vidéki bandát kapcsoltak le

MTI   
  Megosztom
Lecsapott a rendőrség: újabb pszichoaktív anyaggal kereskedő vidéki bandát kapcsoltak le

Új pszichoaktív anyaggal bűnszövetségben elkövetett visszaélés gyanújával folytat eljárást a rendőrség öt ember ellen, akiket szerda hajnalban vettek őrizetbe Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel.

A Ceglédi Rendőrkapitányság által koordinált rajtaütésben több tucat szolgálati autóval nyolcvan rendőr, három kutya, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége vett részt.

A tájékoztatás szerint az akció során öt embert előállítottak, közülük kéttőnek, R. Róbert János szolnoki és Zs. Ernő zagyvarékasi lakosnak kezdeményezték a letartóztatását.

R. Róbert János egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet, a gyanú szerint két hónap alatt hat kilogramm "kréta", "kristály" és "hópihe" fantázianevű anyagot adott-vett, amin több mint 1,5 millió forintot keresett.

A másik gyanúsított, Zs. Ernő két hónap alatt több mint 15 kilogramm új pszichoaktív anyag beszerzése és értékesítésében vett részt - tudatták. Bevétele több tízmillió forint volt, mivel az új pszichoaktív szerek grammját 800-1800 forintért vette, majd jelentős haszonkulccsal, adagonként legalább 5000 forintos áron terítette ügyfélkörének.

A rendőrség a rajtaütéskor elfogta a gyöngyösi M. Lászlót, akinek terhére 2 kilogramm új pszichoaktív anyag továbbadása róható, továbbá a bűnbanda sofőrjét és egyik vásárlóját.

Az egyes helyszíneken több mint 2 millió forintot, egy személygépkocsit, egy kistehergépkocsit, két mobiltelefont, ékszert, mérleget, elektromos sokkolót, boxert, gázriasztó fegyvert foglaltak le a rendőrök.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

pszichoaktív anyag

drog

kábítószer

kereskedők

bűnbanda