Hihetetlen: minőségi hiba miatt vonhatták ki a gyógyszert a forgalomból

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: minőségi hiba miatt vonhatták ki a gyógyszert a forgalomból

A daganatos betegek étvágyhozó gyógyszereként is használt Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszert kivonták a forgalomból - írja a Napi.hu.

A portál információi szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intéze (OGYÉI) kivonta a forgalomból a Megyrina 40 mgl/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszer összes gyártási számú tételét.

Még júniusban döntöttek a termék forgalmazásának felfüggesztéséről, mivel a lengyel társhatóságtól érkezett bejelentés alapján minőségi hiba gyanúja merült fel. Az adatok alapján kiderült, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. Tekintettel arra, hogy a tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, az OGYÉI a tételek forgalomból kivonásáról döntött. A gyógyszert daganatos betegek étvágyhozó gyógyszereként is használták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyógyszer

megyrina

gyógyszerész

egészség