Ezért halnak meg legtöbben a vízben: az életünkbe kerülhet, ha nem fogadjuk meg a tanácsokat

MTI   
  Megosztom
Ezért halnak meg legtöbben a vízben: az életünkbe kerülhet, ha nem fogadjuk meg a tanácsokat

Amikor az agyunk szabadság üzemmódba kapcsol, gyakran szembemegyünk a logikával és a józan ésszel, veszélybe sodorva önmagunkat, mondta el a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke szerint életveszélyes lehet, ha a nyári strandolásnál "az agyunk szabadság üzemmódba kapcsol". Bagyó Sándor erről csütörtökön beszélt Alsóörsön, ahol a vízimentők tipikus vízi baleseti szituációkat mutattak be. A szakember elmondta: évek óta tanulmányozzák a strandokon előforduló balesetek, tragédiák okait, de a megelőzés - tájékoztató kiadványok, táblák, médiamegjelenések - ellenére évről évre visszatérnek bizonyos problémák. Úgy fogalmazott:

Fontosnak nevezte, hogy a fürdőzők ismerjék a határaikat, csak olyan messzire menjenek a vízbe, ahonnan biztonságosan ki tudnak jönni. Sokan szeretnek a strandbóján belül a mély vízben fürdőzni, de Bagyó Sándor szerint sokkal biztonságosabb nem befelé, hanem a parttal párhuzamosan úszni vagy megszervezni kíséretünket, hogy ne egyedül legyünk a mély vízben. Hangsúlyozta azt is, hogy

Minden évben történik haláleset vagy maradandó bénulás különböző fürdőeszközökről ugrálás miatt. A közelmúltban Siófokon ugrott 80 centis vízbe egy fiatal, akin már nem tudtak segíteni - mondta. A sekély víz veszélyét a strandon egy vízibicikli mellett kézen álló emberrel is szemléltették a vízimentők.

Bagyó Sándor kijelentette: a fizetős strandok jóval biztonságosabbak, mint a szabadstrandok, hiszen minőségibb szolgáltatásokat nyújtanak a fürdőzőknek. Hozzátette: Alsóörsön is magaslesből, valamint a vízen úszó mentőkatamaránról is ügyelnek a strandolókra a vízimentők. Emellett a fürdőlépcsők jó minőségűek, le vannak takarítva, alkalmasak arra, hogy csúszásmentesen vízbe jussanak az emberek, a vízmélységet pedig a strandbóják mellett tábla is jelzi.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

vízimentő

vízimentők magyarországi szakszolgálata

alsóörs

vízi baleset