Digitális oktatásra vált a szabolcsi iskola: növekedett a fertőzöttek száma az intézményben

MTI   
  Megosztom
Digitális oktatásra vált a szabolcsi iskola: növekedett a fertőzöttek száma az intézményben

Tizenhárom tanár megbetegedése miatt tantermen kívüli digitális munkarendre tér át keddtől a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - erősítette meg az intézmény igazgatója hétfőn.

A várhatóan november 13-áig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti. A koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban növekedett a fertőzöttek száma az iskolában. A tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig tizenhárom kollégának a koronavírustesztje lett pozitív, ami már kritikus aránynak számít, ezért vált szükségessé a tantermen kívüli digitális munkarendben végezhető oktatás kérésének kezdeményezése az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felé

- ismertette az igazgató. Hozzátette: egy adminisztratív dolgozó is megfertőződött.

Komáromi István megerősítette, hogy a hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től már távol volt az intézménytől.

A Nyíregyházi Egyetem fenntartásában működő tizenkét évfolyamos, általános iskolai és nyolc-, valamint négyosztályos gimnáziumi képzést kínáló intézményben 1070 diák tanul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzés

iskola

digitális oktatás

nyíregyháza