Ismét nőtt a légszennyezettség: ezekben a városokban a legrosszabb a helyzet

MTI   
  Megosztom
Ismét nőtt a légszennyezettség: ezekben a városokban a legrosszabb a helyzet

Több településen ismét megnőtt a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton

  • Szeged, Sajószentpéter és Putnok levegőjét egészségtelennek minősítette,
  • ezen kívül hat településen: Miskolcon, Kazincbarcikán, Debrecenben, Szolnokon, Veszprémben és Pécsen kifogásolt a levegőminőség.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első kategória az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen és a negyedik a veszélyes minősítés.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett:

rossz levegőminőség esetén a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, például köhögés, légúti irritáció jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

levegőminőség

levegőszennyezettség

levegőszennyezés

települések

szállópor

szállópor-tartalom