Összefogtak Hajdú-Bihar megyében: közel 100 önkéntes jelentkezett a Magyar Vöröskeresztnél

HelloVidék   
  Megosztom
Összefogtak Hajdú-Bihar megyében: közel 100 önkéntes jelentkezett a Magyar Vöröskeresztnél

Közel 100 önkéntes jelentkezett néhány nap alatt a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeténél, hogy diszpécserként segítse a járványhelyzetben megterhelt Mentőszolgálatot Hajdú-Bihar megyében - írja közleményében a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Óriási segítség ez most, köszönet az önkénteseknek és az ügy segítőinek

- írja a közleményben Piros Éva, a szervezet kommunikációs referense.

Mint írják, az önkéntesek segítenek a Országos Mentőszolgálat megyei szervezetének állomásán, diszpécserként tájékoztatják a mentők érkezéséről a Covid-19 tesztelésre otthonukban várakozókat.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a napokban kért segítséget a megye lakóitól, jelezve, hogy a Mentőszolgálatnak minden emberi erőforrását be kell vetnie a járvány elleni küzdelemben. Közel 100-an jelentkeztek néhány nap alatt áldozatkész segítő szándékkal a nehéz helyzetben. Hetekre megoldódott a feladat ellátása, a jelentkezőket ezután készenlétre regisztrálják a diszpécserszolgálathoz vagy egyéb biztonságosan végezhető járványügyi feladathoz.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat megyei szervezete köszöni minden jelentkezőnek és az ügy segítőinek: a megyei és debreceni média képviselőinek a gyors és hatékony segítséget ebben a nehéz helyzetben

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar vöröskereszt

hajdú-bihar-megye

önkéntes

önkéntes munka

önkéntesség