Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

MTI   
  Megosztom
Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

Mert azért valljuk csak be, a behavazott, adventi fényekkel kivilágított belvárosnál nincs szebb téli látvány!

Az éjszakai órákban Nyugat felől havazás érkezett. Volt, ahol csak szállingozót, de akadt nem egy olyan dunántúli település, ahol az éjszaka már nagy pelyhekben esett a hó. Amint a fotókon is látható, a Zala megyei városban, Nagykanizsán viszont még reggelre is maradt az adventi fényárban úszó hótakaró.

Íme, az adventi fényárban úszó nagykanizsai Erzsébet tér, a meterológiai tél második napján:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Nagykanizsán 2020. december 2-án. (Fotó: MTI/Varga György)

Mint egy idilli képeslap, olyan volt hajnalban a behavazott nagykanizsai belváros, középen mindenki karácsonyfájával:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Fotó: MTI/Varga György

Egy magányos zenepavilon a téli éjszakában:

Nagykanizsa, 2020. december 2.
A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér és a zenepavilon Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György

Mi lesz a folytatásban? A havazás után ma kevésbé kellemes csapadékra is számíthatunk

A Dunántúl nyugati felén, főként Vas és Zala megyében, délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső is valószínű - írja a met.hu. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár cm hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

havazás

nagykanizsa

időjárás