Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

MTI   
  Megosztom
Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

Mert azért valljuk csak be, a behavazott, adventi fényekkel kivilágított belvárosnál nincs szebb téli látvány!

Az éjszakai órákban Nyugat felől havazás érkezett. Volt, ahol csak szállingozót, de akadt nem egy olyan dunántúli település, ahol az éjszaka már nagy pelyhekben esett a hó. Amint a fotókon is látható, a Zala megyei városban, Nagykanizsán viszont még reggelre is maradt az adventi fényárban úszó hótakaró.

Íme, az adventi fényárban úszó nagykanizsai Erzsébet tér, a meterológiai tél második napján:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Nagykanizsán 2020. december 2-án. (Fotó: MTI/Varga György)

Mint egy idilli képeslap, olyan volt hajnalban a behavazott nagykanizsai belváros, középen mindenki karácsonyfájával:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Fotó: MTI/Varga György

Egy magányos zenepavilon a téli éjszakában:

Nagykanizsa, 2020. december 2.
A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér és a zenepavilon Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György

Mi lesz a folytatásban? A havazás után ma kevésbé kellemes csapadékra is számíthatunk

A Dunántúl nyugati felén, főként Vas és Zala megyében, délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső is valószínű - írja a met.hu. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár cm hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

havazás

nagykanizsa

időjárás