Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

MTI   
  Megosztom
Éjszakai havazás: míg mi aludtunk, meseszépre festette a vidéki belvárost a friss hó

Mert azért valljuk csak be, a behavazott, adventi fényekkel kivilágított belvárosnál nincs szebb téli látvány!

Az éjszakai órákban Nyugat felől havazás érkezett. Volt, ahol csak szállingozót, de akadt nem egy olyan dunántúli település, ahol az éjszaka már nagy pelyhekben esett a hó. Amint a fotókon is látható, a Zala megyei városban, Nagykanizsán viszont még reggelre is maradt az adventi fényárban úszó hótakaró.

Íme, az adventi fényárban úszó nagykanizsai Erzsébet tér, a meterológiai tél második napján:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Nagykanizsán 2020. december 2-án. (Fotó: MTI/Varga György)

Mint egy idilli képeslap, olyan volt hajnalban a behavazott nagykanizsai belváros, középen mindenki karácsonyfájával:

A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
Fotó: MTI/Varga György

Egy magányos zenepavilon a téli éjszakában:

Nagykanizsa, 2020. december 2.
A behavazott és adventi fényekkel kivilágított Erzsébet tér és a zenepavilon Nagykanizsán 2020. december 2-án. A térségbe nyugat felől havazás érkezett.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György

Mi lesz a folytatásban? A havazás után ma kevésbé kellemes csapadékra is számíthatunk

A Dunántúl nyugati felén, főként Vas és Zala megyében, délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső is valószínű - írja a met.hu. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár cm hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

havazás

nagykanizsa

időjárás