Koronavírus: ezekben a városokban emelkedik a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: ezekben a városokban emelkedik a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A legtöbb településen továbbra is stagnál vagy enyhén csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, emelkedő tendenciát csak Szolnokon figyeltek meg - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az 50. heti adatok alapján.

Az NNK honlapján közzétett tájékoztatás szerint az átlagosnál magasabb az örökítőanyag-koncentráció Eger, Szolnok és Szombathely esetében. Csökken azonban a koncentráció Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden. Ezzel Debrecenben és Szegeden ismét alacsony szintre esett vissza ez az érték

- ismertették.

Beszámoltak arról, hogy a szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tüneteket mutató fertőzöttek mellett a tünetmentes fertőzöttek számáról is.

Az eredmények továbbra is kedvező tendenciát mutatnak, ugyanakkor ennek fenntartása érdekében fontos a megelőző intézkedések betartása, különösen a karácsonyi időszakban

- írták.

Az NNK arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába, menjenek közösségbe, különösen tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira.

Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát

- figyelmeztettek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szennyvíz

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus szűrés

örökítőanyag

nemzeti népegészségügyi központ