Koronavírus: folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal - mondta a Semmelweis Egyetem rektora

Merkely Béla elmondta:

csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek. A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát.

Ugyanakkor megjegyezte:

sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. Az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

A Semmelweis Egyetem rektora szólt arról is, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt. Ezért minden érdeklődőt várnak a Semmelweis Egyetem január 15-én és 16-án online tartandó nyílt napjára.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

oltás

egészségügyi dolgozók

vakcina