Koronavírus: ebben a megyében tegnap a pedagógusok 6,27 százaléka teszteltette le magát

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ebben a megyében tegnap a pedagógusok 6,27 százaléka teszteltette le magát

A Vas megyében dolgozó csaknem négy és félezer pedagógus 6,27 százaléka, 295 fő regisztrált december 31-én 20 óráig a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus-tesztelésre - írja a vaol.hu.

Az Oktatási Hivatal elsősorban azoknak a pedagógusoknak javasolta a január 3-ára szervezett tesztelést, akik potenciális tüneteket észlelnek magukon, illetve a téli szünet ideje alatti személyes kontaktusok miatt akartak megbizonyosodni róla, hogy nem fertőzöttek.

Vas megyében a pedagógusok csoportos koronavírus-tesztelését az egészségügyi felsőoktatásban részt vevő hallgatók végezték.

Minden mintavételi helyszínen segítségükre volt két fő adminisztrátor a kormányhivatalból és a tankerületekből. Szükség esetén a mentők reggelenként gyakorlati oktatást tartottak a hallgatóknak a védőeszközök és tesztek használatáról.

- írják.

Vasban négy helyszínen lehetett teszteltetni: a szombathelyi, a sárvári és a körmendi mentőállomáson, valamint Szombathelyen, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végezték el a tanítás megkezdése előtt

A Covid gyorsteszttel végzett vizsgálatok esetében a mintavétel az orrnyálkahártyából történt, 15 percen belül pedig már kézhez is kaphatták teszteredményüket a pedagógusok. Amennyiben valakinek a tesztje pozitivitást mutatott, azonnal értesítenie kellett a háziorvosát és az oktatási intézmény vezetőjét, továbbá az eljárásrendben foglaltak szerint karanténba kellett vonulnia, a népegészségügy pedig megkezdte a kontaktkutatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

tesztelés

covid-19

covid-teszt