Koronavírus: ebben a megyében tegnap a pedagógusok 6,27 százaléka teszteltette le magát

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ebben a megyében tegnap a pedagógusok 6,27 százaléka teszteltette le magát

A Vas megyében dolgozó csaknem négy és félezer pedagógus 6,27 százaléka, 295 fő regisztrált december 31-én 20 óráig a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus-tesztelésre - írja a vaol.hu.

Az Oktatási Hivatal elsősorban azoknak a pedagógusoknak javasolta a január 3-ára szervezett tesztelést, akik potenciális tüneteket észlelnek magukon, illetve a téli szünet ideje alatti személyes kontaktusok miatt akartak megbizonyosodni róla, hogy nem fertőzöttek.

Vas megyében a pedagógusok csoportos koronavírus-tesztelését az egészségügyi felsőoktatásban részt vevő hallgatók végezték.

Minden mintavételi helyszínen segítségükre volt két fő adminisztrátor a kormányhivatalból és a tankerületekből. Szükség esetén a mentők reggelenként gyakorlati oktatást tartottak a hallgatóknak a védőeszközök és tesztek használatáról.

- írják.

Vasban négy helyszínen lehetett teszteltetni: a szombathelyi, a sárvári és a körmendi mentőállomáson, valamint Szombathelyen, a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végezték el a tanítás megkezdése előtt

A Covid gyorsteszttel végzett vizsgálatok esetében a mintavétel az orrnyálkahártyából történt, 15 percen belül pedig már kézhez is kaphatták teszteredményüket a pedagógusok. Amennyiben valakinek a tesztje pozitivitást mutatott, azonnal értesítenie kellett a háziorvosát és az oktatási intézmény vezetőjét, továbbá az eljárásrendben foglaltak szerint karanténba kellett vonulnia, a népegészségügy pedig megkezdte a kontaktkutatást.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

tesztelés

covid-19

covid-teszt