Az év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl: krízisautó járja a vidéki utcákat is

HelloVidék   
  Megosztom
Az év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl: krízisautó járja a vidéki utcákat is

Mától már fogadják a hajléktalanokat a szociális intézmények is, miután Kásler Miklós elrendelte a vörös kódot az ellátórendszerben - adja hírül az ATV. Így akinek a nagy hidegben nem jut hely a hajléktalanszállókon, azok választhatják a bentlakásos intézményeket is.

Külön krízisautó járja az utcákat Pécsett. Azokon segítenek, akik a hideg idő ellenére sem akarnak közösségi térbe menni.

A minden este az utcai szolgálataink kb. 65 helyszínt járnak végig több mint 150 km-es körzetben Pécs belterületén és ő takarókat meleg teát juttatnak el hozzájuk

- nyilatkozta az ATV-nek Fonyó József integrált intézményvezető.

A szombaton elrendelt vörös kód értelmében a szociális intézményeket is meg kell nyitni a fedél nélkül élők előtt.

Debrecenben már készülnek a fogadásukra

Intézményeinknek a kihasználtságát megpróbáljuk bővíteni olyan formában, hogy plusz férőhelyet hozunk létre. Ez abban merül ki, hogy a Wesselényi utcai éjjeli menedékhelyen, akár a szociális és egészségügyi Centrum udvarán hőszigetelt konténereink vannak, amelyekben további rászorulókat tudunk elhelyezni

- mondta Hosszú Zoltán, a Refomix Kft szóvivője.

A nagy hideg miatt sokan térnek be a szállókra Nagykanizsán

Viszont vannak olyanok is, akik az újonnan kialakított iglukat választják, közölték Nagykanizsán.

Legelszántabb utcai hajléktalanok is ilyenkor azért jönnek a szálló közelébe vagy a krízisre bejönnek vagy most itt vannak ezek az igluk. Aki nem tud egyáltalán lemondani az alkoholról - hiszen alkohollal vagy alkoholos befolyásoltság alatt nem jöhetnek be - azok inkább választják az iglut

- nyilatkozta Szentesi János a Magyar Vöröskereszt szolgálatvezetője.

A hajléktalanok többsége szerint a hideg a szabadban elviselhetetlen, tavaly azonban enyhe volt a tél, így volt olyan fedél nélküli, aki egyszer se járt szállón.

A szociális intézmények a tervek szerint kedden 10 óráig lesznek nyitva a hajléktalanok előtt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajléktalan

hajlétalanszálló