Az év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl: krízisautó járja a vidéki utcákat is

HelloVidék   
  Megosztom
Az év leghidegebb éjszakáján vagyunk túl: krízisautó járja a vidéki utcákat is

Mától már fogadják a hajléktalanokat a szociális intézmények is, miután Kásler Miklós elrendelte a vörös kódot az ellátórendszerben - adja hírül az ATV. Így akinek a nagy hidegben nem jut hely a hajléktalanszállókon, azok választhatják a bentlakásos intézményeket is.

Külön krízisautó járja az utcákat Pécsett. Azokon segítenek, akik a hideg idő ellenére sem akarnak közösségi térbe menni.

A minden este az utcai szolgálataink kb. 65 helyszínt járnak végig több mint 150 km-es körzetben Pécs belterületén és ő takarókat meleg teát juttatnak el hozzájuk

- nyilatkozta az ATV-nek Fonyó József integrált intézményvezető.

A szombaton elrendelt vörös kód értelmében a szociális intézményeket is meg kell nyitni a fedél nélkül élők előtt.

Debrecenben már készülnek a fogadásukra

Intézményeinknek a kihasználtságát megpróbáljuk bővíteni olyan formában, hogy plusz férőhelyet hozunk létre. Ez abban merül ki, hogy a Wesselényi utcai éjjeli menedékhelyen, akár a szociális és egészségügyi Centrum udvarán hőszigetelt konténereink vannak, amelyekben további rászorulókat tudunk elhelyezni

- mondta Hosszú Zoltán, a Refomix Kft szóvivője.

A nagy hideg miatt sokan térnek be a szállókra Nagykanizsán

Viszont vannak olyanok is, akik az újonnan kialakított iglukat választják, közölték Nagykanizsán.

Legelszántabb utcai hajléktalanok is ilyenkor azért jönnek a szálló közelébe vagy a krízisre bejönnek vagy most itt vannak ezek az igluk. Aki nem tud egyáltalán lemondani az alkoholról - hiszen alkohollal vagy alkoholos befolyásoltság alatt nem jöhetnek be - azok inkább választják az iglut

- nyilatkozta Szentesi János a Magyar Vöröskereszt szolgálatvezetője.

A hajléktalanok többsége szerint a hideg a szabadban elviselhetetlen, tavaly azonban enyhe volt a tél, így volt olyan fedél nélküli, aki egyszer se járt szállón.

A szociális intézmények a tervek szerint kedden 10 óráig lesznek nyitva a hajléktalanok előtt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajléktalan

hajlétalanszálló