Hoppá: 21,3 milliárd forintból épp vadiúj élményfürdőt építenek Győrben

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá: 21,3 milliárd forintból épp vadiúj élményfürdőt építenek Győrben

Miközben a koronavírus-járvány miatt hónapok óta az összes fürdő kényszerpihenőn van, Győrben gigaberuházásba kezdtek. A Modern Városok Program keretében épül meg a Győri Vízi Élménypark. Az előkészítő munkák már zajlanak. Eddig 68 fát vágnak ki, helyükre viszont mintegy 110 lombos fát ültetnek - írja a Kisalföld.

A győri strand felújítása és vízi élményparkká fejlesztése még 2017-ben került a Modern Városok Programba. Akkor volt remény arra, hogy 2020-ra elkészül, mostanra 2022 végére, 2023 elejére ígérik. Az események lelassultak, tavaly év elején még csak a tervek álltak rendelkezésre, pedig közben a beruházást kiemelt jelentőségűvé is nyilvánította a kormány. A projekt támogatásáról novemberben született döntés, a keret 21,3 milliárd forint. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a soproni székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a győri Euro Geneál Zrt. alkotta F-E Győri Vízi Élménypark Konzorcium nyerte meg.

A bontási munkálatok után egy új árvízvédelmi művet építenek aztán az élményfürdő bővítése következik, a továbbiakban az új uszoda és a vízi élménypark kialakítása, a műemléki részek felújítása, a Fürdő tér megépítése, az összekötő folyosó kialakítása a gyógyászati részleggel, végül a parkoló és az utak következnek.

Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvarral

Egy óriásszifont formázó csúszdatorony is épül lifttel és egy panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar, külön pihenőtér, fedett úszómedence és tanmedence. A négy évszakos gyerekrészleg tervei igazi élményparadicsomot ígérnek. A vendégekről a Jedlik fröccsbár, a Szent-Györgyi C-vitamin bár, egy melegkonyhás önkiszolgáló étterem és strandbüfé gondoskodik.

A Hajós Alfréd által tervezett, műemléki védelem alatt álló főépület öltöző helyett vendéglátó és kiszolgáló feladatokat kap. Épül egy több mint száz négyzetméteres színpad is. A parkoló bővül, keleti oldalán a jelenlegi töltés mentén és annak magasságában új parkolólemez épül 300 autónak elegendő hellyel. A felszínen további, több mint 200 parkolót alakítanak ki. A Fürdő tér teraszokkal tagolt, városias térré alakul.

- számol be róla a lap.

Néhány változásra viszont számítaniuk kell a környéken közlekedőknek

A jövő héttől a teljes építési terület körbekerítése megtörténik, ami azt is jelenti, hogy a napokban lezárják a Radó-szigetről érkező kis hidat, a Jedlik-híd alatti területet (itt sem lehet majd átközlekedni az alsó sétányra), a Rába Quelle épülete mögötti sétányt a Quelle épület vonalában, így nem lehet a Cziráky kapu felé sem közlekedni. A parkoló egy kis része egy ideig még használható lesz, de a parkoló és a fürdő közötti töltésen sem lehet közlekedni, csak a Pannon-Víz Zrt. épületét lehet megközelíteni.

- figyelmeztetnek.

A kivitelezési munkák miatt a területen található 136 fából 68 darabot kivágnak, amelyek helyett újonnan mintegy 110 lombos fát ültetnek majd, vagyis nem csak a kivágott mennyiség pótlása történik meg, hanem bővítik is a zöld területet - ígérik a beruházók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

fürdő

élménypark

turizmus