Balassagyarmat legbátrabbjai: idén a járványügyi védekezésben dolgozók kapták a város díjait

MTI   
  Megosztom
Balassagyarmat legbátrabbjai: idén a járványügyi védekezésben dolgozók kapták a város díjait

A megszálló cseh katonaság 102 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeztek pénteken Balassagyarmaton. Átadták az önkormányzat által alapított elismeréseket is, a Pro Urbe-díjjal a járványügyi védekezésben dolgozókat tüntették ki.

A díjat idén a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-betegeket gyógyító részlegei, az Országos Mentőszolgálat balassagyarmati kirendeltségének munkatársai, a Szent Erzsébet Idősek Otthona, valamint a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet konyhai és intézményfenntartói munkaközössége részére ítélték oda.

A Legbátrabb város ünnepnapját résztvevők nélkül rendezték meg, az eseményt a városi televízióban és az interneten közvetítették.

A városvezető többek között elmondta, hogy a mostani pandémia idején is példás összefogás eredményeként gyűjtöttek hetek alatt 130 millió forintot a védekezést segítő alapítványokon keresztül.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

járvány elleni védekezés

balassagyarmat