Balassagyarmat legbátrabbjai: idén a járványügyi védekezésben dolgozók kapták a város díjait

MTI   
  Megosztom
Balassagyarmat legbátrabbjai: idén a járványügyi védekezésben dolgozók kapták a város díjait

A megszálló cseh katonaság 102 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeztek pénteken Balassagyarmaton. Átadták az önkormányzat által alapított elismeréseket is, a Pro Urbe-díjjal a járványügyi védekezésben dolgozókat tüntették ki.

A díjat idén a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-betegeket gyógyító részlegei, az Országos Mentőszolgálat balassagyarmati kirendeltségének munkatársai, a Szent Erzsébet Idősek Otthona, valamint a Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet konyhai és intézményfenntartói munkaközössége részére ítélték oda.

A Legbátrabb város ünnepnapját résztvevők nélkül rendezték meg, az eseményt a városi televízióban és az interneten közvetítették.

A városvezető többek között elmondta, hogy a mostani pandémia idején is példás összefogás eredményeként gyűjtöttek hetek alatt 130 millió forintot a védekezést segítő alapítványokon keresztül.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

járvány elleni védekezés

balassagyarmat