Fontos hálószoba titokra derült fény: ennyi fokban alszanak leginkább a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos hálószoba titokra derült fény: ennyi fokban alszanak leginkább a magyarok

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik az E.ON megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint. Az ennél hidegebbet csak kevesek szeretik Magyarországon.

Húsz fokos hálószobában alszik legszívesebben a legtöbb magyar és az ennél hidegebb hőmérsékletet csak kevesek szeretik Magyarországon. Ez is kiderült az E.ON megbízásából készült kutatásból, amely szerint a magyarok 21 százaléka alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6, 18 fokban pedig mindössze 4 százaléka.

A nemzetközi felmérés adati szerint 20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek is, ők is ezt a hőmérsékletet állítják be leginkább éjszakára.

Nemzetközi összehasonlításban a legmelegebb hőmérsékletet a törökök választották, náluk 30 százalék szavazott erre a lehetőségre, illetve a románok 15 százaléka is szereti, ha meleg van éjszaka a szobában.

A franciák már szívesebben alszanak egy kicsit hűvösebb hálóban, a legtöbb francia a 19 Celsius fokot adta meg ideális hálószoba-hőmérsékletként. Az olaszok és a németek még hidegebben szeretnek aludni, náluk a 18 fok volt a legnépszerűbb válasz. Az angolokkal azonban senki nem tudja felvenni a versenyt, ami az hálószoba hidegét illeti: minden ötödik válaszadó azt mondta, a 15 fokot vagy a még hűvösebbet kedveli alvás közben.

Az eredmények az „Élet Európában” című tanulmány részét képezik. Az E.ON és a KantarEMNID a reprezentatív felmérés során összesen mintegy 10 000 embert kérdezett meg Dániában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Svédországban, Csehországban, Törökországban és Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

alvás

életmód

statisztika