El sem hiszed: igazán 21. századi orvosi rendelőt kapott ez a vidéki nagyváros + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
El sem hiszed: igazán 21. századi orvosi rendelőt kapott ez a vidéki nagyváros + fotók

Mától nyitva! Beköltöztek a háziorvosok, fogorvosok a szombathelyi Markusovszky-kórházzal szembeni új egészségügyi alapellátó épületébe - írja a Vaol.hu.

Mától fogadja a betegeket az új Szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központ. Négy háziorvos, hat felnőttfogorvos és négy gyermekfogorvos eztán valóban 21. századi körülmények között láthatja el betegeit ebben az új Markusovszky utcai épületben. Itt kapott helyet, külön bejárattal, a fogorvosi ügyelet is.

A 728 milliós projektből 686 millió forintot fizetett az Európai Unió

Az új egészségügyi ellátóközpont jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 40 éve nem épült orvosi rendelő Szombathelyen. Bár eredetileg nagyobbra tervezték, de így is 1000 négyzetméteres alapterületű lett.

Az új egészségügyi tömb két épületegyüttesből áll: egy emeletes főépületből és egy földszinti épületből. Minkettő lapostetős. A központhoz elvileg 150 parkolóhely tartozik.

Mától látogatható is

Pakolással, rendezkedéssel teltek az egykori SZTK és a Wesselényi utcai fogászati ügyelet épületéből az Egészségügyi Alapellátó Központba költöző orvosok elmúlt napjai - írja a megyei lap. Örömmel foglalták el új helyüket, hiszen az eddigieknél jóval korszerűbb körülmények között dolgozhatnak mostantól.

Még szokjuk az épületet, ismerkedünk az új helyiségekkel. Eközben folyamatosan rendezzük az eszközeinket, amelyek az összezsúfolt rendelőből egy tágas, a 21. század követelményeinek minden tekintetben megfelelő rendelőbe kerülnek át

– nyilatkozta a megyei lapnak dr. Dúl Zoltán gyermekfogorvos is.

Hozzátette: az épület felszereltsége, a megújult eszközpark nagyban hozzájárul a színvonalas szakmai munkához, új dimenziót hoz az ellátásba. Ennek köszönhetően lehetőségük lesz a szakma legújabb eljárásait alkalmazni, nő a betegellátás színvonala. Szólt arról is, hogy az „egy orvos egy rendelő” elv megvalósulásának köszönhetően mindenkinek lesz saját rendelője, így egyrészt kevesebb idő telik el a műszakok közötti váltással, másrészt minden orvosnak tulajdonosi felelőssége lesz a saját helyét illetően.

Végezetül - a nyugat.hu alapján - pár érdekességet is hozunk arról, mi mindennel van felszerelve ez a 21. századi orvosi rendelő-komplexum:

  • A dolgozók számára 21. századi kiszolgálóhelyiségek (mosdók, zuhanyzók, öltözők, teakonyhák) létesültek.
  • Egy nagyobb multifunkciós helyiség is épült, amely az emeleten kapott helyet és prevenciós célú előadásoknak a helyszínéül szolgál.
  • Az épület földrengésbiztos. Remélhetően ez soha nem lesz letesztelve, de mégiscsak megnyugtató.
  • A lapos tető norvég technológiával készült, ami garantálja, hogy semmi körülmények között nem ázik be.
  • Vakok és gyengénlátók számára vezetősávot építettek a padlóba, az épület egésze komplex akadálymentesített.
  • A hőszivattyús fűtési rendszer a Távhőhöz tartozik. Az épület légkondicionált lesz, a rendelőket úgynevezett fan-coil (hűtő-fűtő) egységekkel szerelik.

Címlapkép, és belső fotók: szombathely.hu

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szombathely

markusovszky-kórház