Vége lett a Balaton-parti fosztogatásoknak: nyaralókra szakosodott bandát kapcsoltak le

HelloVidék   
  Megosztom
Vége lett a Balaton-parti fosztogatásoknak: nyaralókra szakosodott bandát kapcsoltak le

A három férfi 2020 tavaszán sorozatosan és szervezetten tört be hétvégi házakba a balatonlellei és balatonboglári szőlőhegyen. A fosztogatók alig egy hónap alatt 12 ingatlanba törtek be, és azokból több mint 600 ezer forint értékben tulajdonítottak el műszaki cikkeket, szerszámokat, kerti gépeket, üzemanyagot, illetve szeszes italokat.

A vádlottak – akik valamennyien voltak már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – 2020 áprilisában megállapodtak abban, hogy Balaton-parti lakóhelyükhöz közeli hétvégi házakba és pincékbe törnek be, majd onnan könnyen mozdítható ingóságokat lopnak - írja a Sonline.hu.

A férfiak a szerepeket is felosztották egymás között, a legfiatalabb, egyben részletes helyismerettel rendelkező férfi választotta ki az ingatlanokat, és erős fizikumára tekintettel azok ajtaját is ő feszítette ki, míg idősebb társai a házak átkutatásában és az értékek elvitelében segítettek, vagy figyelték a környéket.

Alig egy hónap alatt összesen tizenkét ingatlanba törtek be, és azokból egyenként 8.660,- és 335.200,- Ft közötti, összesen 653.780,- Ft értékben tulajdonítottak el műszaki cikkeket, szerszámokat, kerti gépeket, üzemanyagot, illetve szeszes italokat.

A fonyódi nyomozók végül 2020 májusában elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés, a két idősebb férfi esetében két év két hónap, illetve három év hat hónap börtönbüntetés, míg a fiatalabb, de többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben három év tíz hónap fegyházbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rablás

balaton -part