Kiakadtak a menzát fizető szülők: panaszok áradata érkezett a győri gyermekétkeztetésre

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a menzát fizető szülők: panaszok áradata érkezett a győri gyermekétkeztetésre

Megelégelték a győri szülők, hogy miközben súlyos összegeket fizetnek a közétkeztetésre, a gyermekeik rendre éhesen jönnek haza az iskolából, mert szerintük rossz a menzai kaja. A felháborodott szülők a gyerekek panaszait továbbították a közösségi oldalra, ahol pillanatok alatt rengeteg kifogást fogalmaztak meg. A szolgáltató ígéri, kivizsgálja őket.

Egy győri édesapa, Tamasics Gábor megelégelte, hogy a gyermekei éhesen járnak haza, ezért megkérdezett másokat is a „Győrben történt történik történni fog” Facebook csoportban: ők mit szólnak az iskolai menzához. Az elégedetlen szülő felhívására hamarosan száznál is több komment érkezett, voltak, akik lefotózták a hazavitt maradékot, illusztrálva az ételek minőségét, de voltak, akik annak adtak hangot, milyen elégedettek a szolgáltatással - írja cikkében a Kisalföld.

A kilencéves gyerekem annyit eszik, mint egy felnőtt, nem válogatós, jó evő, repetázós, de az utóbbi időben nem eszi meg az ebédet a suliban, mert rossz

– panaszolja egy édesanya.

A több száz panaszkodó szülő egyetlen céget emelt ki, mint győri közétkeztetési szolgáltatót, az Eatrend Arrabona Zrt.-t. A cég honlapján megtalálható étlapok szerint nem teljes lefedettséggel érintettek a győri és környékbeli közétkeztetésben, de a megyében több helyen is ők a szolgáltatók.)

Gyura Zsanett cégvezető így reagált a sorozatos panaszokra:

Társaságunk több mint tizenöt éve lát el gyermekétkeztetési feladatokat Győr oktatási és nevelési intézményeiben, illetve 2020. november 1-jétől további intézmények ellátása is társaságunk feladata. Csak novembertől számítva 630 ezer adag ebédet főztünk a gyerekeknek. Ezen időszak alatt a szolgáltatásunkkal kapcsolatos visszajelzések száma nem érte el a harmincötöt. Naponta százötven kollégánk dolgozik azon, hogy a gyermekek számára a szolgáltatást az eddigieknél még magasabb színvonalra tudjuk emelni. Létrehoztunk egy online felületet a honlapunkon – www.eatrend.hu/minosegbiztositas –, ami január 29. óta érhető el. Ide is várjuk a visszajelzéseket, észrevételeket, amelyeket kivizsgálunk.

Mindenesetre a hét folyamán kerekasztal-beszélgetéseket folytatnak azon szülői munkaközösségek vezetőivel, amelyek a szolgáltatással érintett intézményekben működnek.

A polgármester is beszáll a próbakóstolásba

Dr. Dézsi Csaba András győri polgármester sem hagyta szól nélkül az ominózus Facebook-bejegyzést, ígéretet tett arra, hogy meg fogja kóstolni az ebédet különböző intézményekben.

A próbaétkezés szúrópróbaszerű lesz, ami az elkövetkezendő hetekben fog megtörténni. Polgármester úr ezt követően be fog számolni az eredményről

– válaszolta a lapnak Prédl Adél városházi sajtószóvivő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

menza

panasz

iskolai étkezés