Őrült mínuszok jönnek: így készülnek az extrém hidegre a vidéki hajléktalanszállók

HelloVidék   
  Megosztom
Őrült mínuszok jönnek: így készülnek az extrém hidegre a vidéki hajléktalanszállók

Egyelőre a vörös kód még nem lépett érvénybe de az előrejelzések szerint szerdától éjszakánként akár -20 fok, vagy annál még hidegebb is lehet.A hajléktalanszállók országszerte készülnek a rendkívüli hidegre. Mindenkinek helyet biztosítanak, aki a melegedőben húzná meg magát. Azokat, akik mégis a szabadban éjszakáznak, krízis autók keresik fel meleg étellel és forró teával.

Debrecenben várják a rászorulókat akár a nappali melegedőben, akár az éjszakai szálláson. Hosszú Zoltán, a Refomix Kft. szóvivője az ATV híradójánknak azt mondja: várják azokat, akik még nem vették igénybe a szolgáltatásaikat.

Pécsett felszerelték a krízis autókat, amelyek a megyeszékhely utcáit járja majd segítve ezzel azokat, akik nem akarnak közösségi térbe visszavonulni a mínuszok ellen. A Támasz Alapítvány utcai szolgálata 60 helyszínen, nagyjából 100 embert keres majd fel, hogy felajánlják nekik a melegedés lehetőségét

– közölte Fonyó József, integrált intézményvezető.

Nagykanizsán, akik nem akarnak a melegedőben éjszakázni, azok újra az iglukban alhatnak majd. Most, a még hidegebb miatt azonban raklapokat helyeznek majd alájuk. Szőke Rozália, a hajléktalanszálló intézményvezetője ugyanakkor híradónknak nyilatkozva hangsúlyozta: ilyen hidegben elsősorban a beltéri menedékhelyet tanácsolják, amiből még mindig van szabad férőhelyük, ezért főként ide várják majd az ellátást kérőket.

Sokszor a fedél nélküli emberek – derül ki a riportból – annyira elbújnak, hogy egyáltalán ne találjanak rájuk, így sajnos a segítő szolgálat szakemberei a dermesztő hidegben már sokszor későn érkeznek a meleg étellel és a takarókkal.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajléktalan

hajléktalanszálló

hidegbetörés