Koronavírus: a brit mutáció miatt nőhet Magyarországon újra az esetszám

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: a brit mutáció miatt nőhet Magyarországon újra az esetszám

Meghalt 97, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1862 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A kormányzati portálon azt írták: 381 875-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 13 444-re emelkedett, a gyógyultak száma 287 134.

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. október 1-jétől. (Forrás: MTI)
Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. október 1-jétől. (Forrás: MTI)

Az aktív fertőzöttek száma 81 297-re csökkent. Kórházban 3799 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 21 456-an vannak, a mintavételek száma 3 318 850-re nőtt.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. október 1-jétől. (Forrás: MTI)
Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. október 1-jétől. (Forrás: MTI)

Szlávik: valószínűleg a vírus brit mutációja miatt nő újra az esetszám

Jelen lehet Magyarországon is a koronavírus brit mutációja, és valószínűleg ez állhat az esetszámok növekedése mögött is - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szlávik János elmondta, együtt kell élni azzal, hogy a koronavírus folyamatosan változik, ezért újabb és újabb variánsok jelennek meg. Az új változatok gyorsabban terjedhetnek, és akár más tüneteket is okozhatnak - tette hozzá.

Most úgy tűnik, hogy a védőoltások hatásosak a brit variáns ellen is, és megakadályozzák a súlyos betegség kialakulását, ezért fontos, hogy mindenki megkapja a vakcinát - emelte ki a főorvos.

Kitért arra is: valószínű, hogy a koronavírust az újabb és újabb oltásokkal sem tudják majd eltüntetni, hanem időnként visszatér. Egy biztos: ez a vírus, a járvány szelídülni fog, kevesebb ember betegszik meg, kevesebb ember hal meg akkor, ha a lakosság megfelelő részét be tudják oltani - hangsúlyozta Szlávik János.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

covid-19

járvány