Ez a torna segít: három hét alatt megerősíthetjük vele a légzőizmainkat + VIDEÓ

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ez a torna segít: három hét alatt megerősíthetjük vele a légzőizmainkat  + VIDEÓ

Ez az ingyenes légzőizmok erősítéséről szóló oktatóvideó dr. Losonczy György egyetemi tanár szakmai vezetésével a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Fizioterápia Tanszékének közreműködésével készült.

A COVID-19 fertőzés ugyanis a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja leginkább: főként az időseket, túlsúlyosakat, cukorbetegeket, krónikus szív- és tüdőbetegeket.

A tüdőgyulladás súlyosabb kimenetele összefügg a fokozott légzőizom terheléshez (légszomj) való alkalmazkodási képtelenséggel, így a betegséggel szembeni védekezésben kulcskérdés az erőteljes köhögés, melyet szintén a teherbíró légzőizomzat biztosít. A Semmelweis Egyetem most közzétett videója bemutatja a légzőizmok jelentőségét a légzési pumpa működtetésében.

A felvételből az is kiderül, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük. Ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta legalább háromszor végezzük el az itt látható egyszerű gyakorlatsort, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd.

A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronavírus

légzőizom

immunrendszer

torna

semmelweis egyetem