Messze van: de csak oltási igazolvánnyal engednének bulizni a Balaton Soundon

HelloVidék   
  Megosztom
Messze van: de csak oltási igazolvánnyal engednének bulizni a Balaton Soundon

Zamárdi önkormányzata kizárólag azokat engedné be a szigetes fesztiválra, akik rendelkeznek majd ilyen okmánnyal, azonban ez nem annyira egyszerű, mintsem elsőre gondolnánk. A héten mindenesetre elkezdődik az egyezkedési folyamat Zamárdi önkormányzata és a szigetes szervezők között a Balaton Sound megrendezésének feltételeiről.

A 24.hu pár napja számolt be arról, Zamárdi polgármestere rendkívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet, hogy megvitassák a Sziget Kulturális Menedzseriroda Zrt. ajánlatát. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere az ülést követően közölte, bár a település hosszabb távon a fesztiválok „kivezetése” mellett van, a képviselők támogatták az idei két esemény, a Sound és a Strand Fesztivál megrendezését.

A Soundnak egyelőre nincs végleges időpontja

Amennyiben a járványhelyzet engedi, négy hónap múlva, június végén indulhat a buli, de ha a korlátozó intézkedések fennmaradnak, akkor jövő nyárra csúszik a fesztivál - közölték.

A polgármester ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől.

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője azonban - nyilatkozta ma a 24.hu-nak - nem látja, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne. Ahogy fogalmazott:

a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvények létrejöhessenek. A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég, az viszont, hogy mi történjen a Sounddal, a Zamárdival folyó tárgyalások eredményétől is függ.

Az oltási igazolványok kötelezővé tétele számos szervezési problémát okozna ugyanis a fesztiváloknak, amik közül talán a legfontosabb, hogy jelenleg nem tudni, a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát. A másik fontos technikai és jogi problémát az okozná, hogy a fesztiválszervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. Nem véletlen, hogy ettől ódzkodnak a cégek, hiszen a Sziget két éve 30 millió forintos adatvédelmi bírságot kapott, mert már akkor is túl sok adatot tárolt a jegyvásárlókról - emeli ki a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton sound

oltási igazolvány