Koronavírus: ebben a vidéki városban már az összes óvodát be kellett zárni

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: ebben a vidéki városban már az összes óvodát be kellett zárni

Vészhelyzetre figyelmeztetett Balassagyarmat polgármestere: a fertőzés továbbra is lendületben van, a kórházban emelkedik a betegszám. Mától ezért bezárják az óvodákat és egy általános iskolát, holnaptól pedig a bölcsődék lesznek kényszerpihenőn.

Keddtől Balassagyarmaton az Oktatási Hivatal bezárta az óvodákat, március 16-ig - írja a 24.hu. Ügyeletet minden óvodában biztosítanak, de szerdától csak azok vihetik be a gyermeküket, akinél minden gondviselő munkáltatói igazolással bizonyítja, hogy dolgozik. Március 3-án, szerdán bezár a városi bölcsőde is, ugyancsak március 16-ig, hasonló ügyeleti rend mellett.

Ma már a Dózsa György Általános Iskola is digitális oktatásra áll rá, szintén március 16-ig.

Minderről Csach Gábor polgármester Facebook-oldaán számolt be, aki arra kért minden iskolaigazgatót és pedagógust, hogy a többi iskolában azokat a gyermekeket, akik „szülői féltés” miatt hiányoznak az iskolából, ne érje semmilyen retorzió, és ne is riogassák őket ezzel.

Higgyék el, jót tesznek ezek a szülők és gyermekek az iskolával, hiszen távollétükkel segítik, hogy ne terjedjen annyira a fertőzés, ezzel betegszámot csökkentenek, amivel életeket is mentenek. Ha minden szülő meg tudná ezt oldani, az lenne a legjobb, mert akkor egyszerűen átállhatna az oktatás digitálisra, de sajnos sok szülő nem tudja ezt megoldani, az Oktatási Hivatal azért nem zár csak ott, ahol elszabadult a fertőzés.

– írta a polgármester posztjában, amit a következőkben teljes terjedelmében elolvashatnak.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

járvány

járvány elleni védekezés