Aggasztó hírek: ezen vidéki nagyvárosok levegőjét már veszélyesnek minősítették

MTI   
  Megosztom
Aggasztó hírek: ezen vidéki nagyvárosok levegőjét már veszélyesnek minősítették

Mára tovább romlott a levegőminőség a magas szálló por koncentráció miatt, így nem egy nagyváros levegőjét veszélyesnek minősítették. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, ezért szükségük lehet egyéni védekezésre!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken

Budapesten, Esztergomban, Hernádszurdokon és Pécsen egészségtelen a levegő.

További 19 település - Nyíregyháza, Debrecen, Oszlár, Eger, Szolnok, Salgótarján, Vác, Dorog, Tököl, Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka, Győr, Sopron, Sarród, Szombathely, Szentgotthárd - levegőjét kifogásoltnak minősítették.

Ugyanakkor az érintett települések többségén a levegőminőségi előrejelzésben azt írták: javulás várható.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőségű településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

légszennyezés

szálló por koncentráció