Márciusi havazás: az Északi-középhegységben már fehéredik a táj + Video

HelloVidék   
  Megosztom
Márciusi havazás: az Északi-középhegységben már fehéredik a táj + Video

Bizony, megérkezett a beígért hidegfront. A Zemplén környékén több helyen havas esőbe, hóba váltott át az eső, este északon Duna-Tisza közén egy-egy hózápor is előfordulhat. Feltámad, nyugaton viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél.

Megérkezett a hidegfront és északnyugaton és északkeleten már javában zajlik a több fokkal hidegebb levegő beáramlása - írja az Időkép.hu.

Északkeleten a helyenként alig 1-2 fokkal alakul 0 fok felett a hőmérséklet, a hegyekben pedig már fagyos a levegő, emiatt a Zempléni-hegység térségében az esőt havazás váltotta fel. Az este északon Duna-Tisza közén egy-egy hózápor is előfordulhat. Feltámad, nyugaton viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél.

Ai Időkép regéci és sátoraljaújhelyi webkameráin szépen látszik, hogy hull a hó:

A regéci várnál is havazik már:

A folytatásban

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű - olvashatjuk az Időkép előrejelzésében. Többfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalban -7, -2, a fagyzugos helyeken akár -9, -8 fokig csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 4-8 fokra van kilátás.

Vasárnap is sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkül. Ismét csípős lesz a reggel, -8, -3 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugokban -10 fok is előfordulhat. Délután 5-10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idokep

időjárás előrejelzés