Itt a legfrissebb járványadatok: ezekben a megyékben tarol leginkább a koronavírus

MTI   
  Megosztom
Itt a legfrissebb járványadatok: ezekben a megyékben tarol leginkább a koronavírus

Drasztikusan nő a betegek száma. Meghalt 172, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 8312 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

  • Meghalt 172, többségében idős, krónikus beteg.
  • 8312 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.
  • 489 172-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytaké 16 497-re emelkedett, a gyógyultak száma 344 267.
  • Az aktív fertőzöttek száma 128 408-ra nőtt.
  • Kórházban 8329 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 46 302-en vannak, a mintavételek száma 3 955 994-re nőtt.

Ezekben a térségekben tarol leginkább a vírus

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (92 872) és Pest megyében (65 206) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (28 090), Borsod-Abaúj-Zemplén (27 571) és Hajdú-Bihar megye (26 883). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (10 829).

Több fiatal kerül kórházba

Erről a Telexnek egy Covid-osztályt vezető orvos nyilatkozott, aki elmondta, hogy tapasztalatai szerint míg az első és a második hullám idején jókora többségben voltak az idősebb betegek, most arányaiban sokkal több a fiatalabb ember.

Harminc-, negyven-, ötvenévesek jönnek súlyos légzési nehézségekkel, de volt, hogy húszéves betegért is nagyon aggódtunk, mert nagyon súlyos volt az állapota. Döbbenetes volt látni, hogy mennyire sok fiatal kerül be

– mondta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni oltás

járvány elleni védekezés

járványadatok