Nem bírják a terhet: önkéteseket toboroznak egy vidéki kórház covid részlegére

MTI   
  Megosztom
Nem bírják a terhet: önkéteseket toboroznak egy vidéki kórház covid részlegére

A balassagyarmati kórház szívesen fogadna éjszakai és hétvégi műszakba is egészségügyi végzettségű ápolói önkéntes munkát, takarítói önkéntes munkát, és adminisztrátori feladatokra segítséget.

A balassagyarmati kórház covid részlegein 205 beteget kezelnek, közülük több mint 20-an voltak ma lélegeztető gépen, és egyre több a súlyos beteg, a betegszám elérte a kapacitás maximumát

- közölte a polgármester a Facebookon.

Csach Gábor azt írta, hogy a kórházban ugyanakkor megkezdődött az oltások tömeges beadása, a tegnapi napon több mint 420-an kaptak oltást. A maximális covid-betegszám és a tömeges oltások megindulása miatt viszont átszervezésre kényszerültek.

Az intézményben átmeneti időre nem fogadnak új covid-betegeket a részlegeken, szintén átmenetileg Salgótarjánba kerül a fekvőbeteg ellátás a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat osztályain. A traumatológiai ellátás akut esetekre szűkül - olvashatjuk.

A kórházi szakszemélyzet emberfeletti terhelésben dolgozik, arra kérek mindenkit, aki ezt megteheti, hogy apró finomságokkal, frissítőkkel segítse a dolgozók munkáját, éreztessük velük, hogy hálásak vagyunk azért a fegyelemért, és kitartásért, amit egy éve végeznek a járvány frontvonalában a betegekért

- írta a polgármester.

Csach Gábor hozzátette, hogy a kórház szívesen fogad éjszakai és hétvégi műszakba is egészségügyi végzettségű ápolói önkéntes munkát, takarítói önkéntes munkát, és adminisztrátori feladatokra segítséget.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

covid-19

koronavírus

kórházi ellátás